Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © EPA

Amerikaanse transgender student wordt tijdens schietoefening afgezonderd van leeftijdsgenoten: "Alsof ze een gevaar vormt"

In de Amerikaanse staat Virginia ligt een middelbare school onder vuur nadat ze tijdens een van hun schietoefeningen een transgender student afzonderden. De leerkrachten zouden niet geweten hebben bij welke groep de student thuishoorde waardoor ze haar dwongen om alleen in een gang te gaan zitten.

2 reacties

  • Yannick Foubert

    6 jaar geleden
    Haha schoon ding.
  • Nick Blomme

    6 jaar geleden
    Maar waarom jongens en meisjes scheiden bij dergelijke situaties? Dat maakt geen logica bij mij. Zou de eerste bekommernis niet moeten zijn zo vlug mogelijk op een veilige plaats? Maar blijkbaar kiezen ze eerst voor een triage tussen jongens en meisjes.
  1. "Vlak voor mijn operatie zei ik: wat er ook gebeurt, maak het af. Ik ga niet als een jongen de kist in"
    PREMIUM

    "Vlak voor mijn operatie zei ik: wat er ook gebeurt, maak het af. Ik ga niet als een jongen de kist in"

    Nu in tijden van corona wordt aangeraden om thuis te blijven, hebben we met z’n allen meer tijd om te lezen. Daarom doken we in ons archief en maakten we een selectie van de beste artikelen van de afgelopen vijf jaar. Vandaag brengen we het interview met Nora Monsecour (22), de inspiratiebron voor Belgische oscar-inzending ‘Girl’. Tien jaar geleden bracht onze redacteur Dietert Bernaers haar verhaal. Twaalf was ze toen, geboren als Aaron, een jongen dus. Terwijl haar tweelingbroer Arno de pannen van het dak sjotte, speelde zij in haar felroze slaapkamer met Barbies en zat ze op ballet. Een decennium later was 'Girl', de film geïnspireerd op haar leven, de Belgische inzending voor de Oscars. Het meisje van toen was een knappe vrouw geworden. "Voor mijn geslachtsoperatie heb ik gezegd: 'Maak het werk af, ook als er iets misloopt. Ik ga niet als een jongen de kist in.'"