© Joris Herregods

Straffen met uitstel voor militairen die verkeerschaos veroorzaakten met actie in Kennedytunnel

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft 3 militairen en een oud-kolonel veroordeeld tot straffen met uitstel, wegens bendevorming en kwaadwillige belemmering van het verkeer. Volgens de rechtbank staat het vast dat de militairen op 17 mei 2017 enkele legervoertuigen doelbewust “in panne” lieten vallen tijdens de ochtendspits in de Kennedytunnel.

vdaa

Twee legervoertuigen stonden op 17 mei 2017 in volle ochtendspits stil in beide tunnelkokers van de Kennedytunnel. In de file die daardoor ontstond, gebeurde een ongeval met drie vrachtwagens. De verkeerschaos was zo groot, dat de Liefkenshoektunnel tolvrij gemaakt moest worden.

© BFM

De beklaagden hielden tijdens het proces vol dat de legervoertuigen wel degelijk in panne waren gevallen, maar volgens de rechtbank blijkt uit het dossier dat het wel degelijk om een vakbondsactie van de militairen ging.

“Daardoor hebben ze een gevaarlijke verkeerssituatie gecreëerd”, aldus de rechtbank. “Dat men de slechte staat van hun materiaal wilde aanklagen, vormt geen rechtvaardiging.” Ex-kolonel Roger H., werkzaam bij de militaire vakbond, wordt veroordeeld tot 6 maanden met uitstel en een boete van 500 euro met uitstel. De andere militairen kregen eveneens straffen met uitstel. Een militair werd vrijgesproken wegens twijfel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER