Deze sterren worden verwacht en andere details over het huwelijk van prinses Eugenie

Op vrijdag 12 oktober treden de Britse prinses Eugenie en Jack Brooksbank in het huwelijk. Dat doen ze in de St George’s Chapel in Windsor, waar prins Harry en Meghan Markle hun jawoord gaven in mei. De Britse media zijn al helemaal in de stemming en hebben het over een “indrukwekkende gastenlijst”.

vwh

De Britse krant The Times suggereert dat veel beroemdheden getuige zullen zijn van prinses Eugenie’s (dochter van prins Andrew en zijn ex Sarah ‘Fergie’ Ferguson, red.) grote dag. Hoewel de gastenlijst strikt geheim is, wordt gesuggereerd dat onder meer zanger Elton John, zangeres Ellie Goulding en modellen Cara Delevingne en Kate Moss enkele van de 850 genodigden zijn. Ook de naam ‘Clooney’ is al gevallen. Om te zien wie naast de leden van de koninklijke familie zal verschijnen aan de kapel is het wachten tot vrijdag, klokslag 11 uur plaatselijke tijd.

Britse jurk, Britse taart

Verder is het ook tot vrijdag speculeren over de jurk die de 28-jarige nicht van prins Harry zal dragen. In een eerder interview met Vogue liet ze wel al weten dat ze voor een Britse ontwerpster heeft gekozen. Wie de huwelijkstaart zal maken is wel bekend. Het gaat om de Britse Sophie Cabot die een red velvet cake met chocolade zal voorzien. “Het wordt een traditioneel gebak met een moderne uitstraling. De taart zal de herfstkleuren bevatten en bedekt worden met gedetailleerd suikerwerk”, liet Buckingham Palace weten.

Huwelijksfestival

Ook zeker: de Italiaanse tenor Andrea Bocelli enhet Royal Philharmonic Orchestra zijn verantwoordelijk voor de muzikale noot. Na de ceremonie zullen Eugenie en Jack, net als prins Harry en Meghan Markle, een korte rit maken door Windsor met een koets. Vervolgens is er een receptie, georganiseerd door de Queen. ’s Avonds barst het feest los in de Royal Lodge, het landgoed van de ouders van de prinses. De dag erna gaat het feest gewoon verder op een privéfestival en -kermis op het domein.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer