© BFM

Antwerpse taxichauffeur riskeert drie jaar cel voor valse bommeldingen in toiletten Brussels Airport en Jan Palfijn

Een Antwerpse taxichauffeur riskeert drie jaar cel omdat hij vorig jaar dreigboodschappen had geschreven in de toiletten van de luchthaven van Zaventem. Twee weken later deed hij hetzelfde in het Jan Palfijnziekenhuis in Merksem. Het parket Halle-Vilvoorde vorderde daarvoor dinsdag een gevangenisstraf van drie jaar met probatie-uitstel voor de 52-jarige man.

jtp, jvh

Op 18 juni 2017 werden verdachte boodschappen aangetroffen in een herentoilet op de luchthaven van Zaventem. “Allahu akbar, 20u30 Boom, bye bye Airport, IS”, stond er toen op de muur geschreven. De politie doorzocht de luchthaven, maar vond geen explosieven. Twee weken later dook een gelijkaardige boodschap op in de toiletten van het ZNA Jan Palfijn in Merksem, maar ook toen werden geen explosieven gevonden.

Beide boodschappen waren het werk van de 52-jarige Antwerpse taxichauffeur Robert V.,die herkend werd op basis van camerabeelden. Het parket tilde zwaar aan de feiten: “Dat meneer niet de bedoeling had echt een aanslag te plegen, maakt geen verschil, de boodschap was meer dan dreigend.”

Weliswaar betekende Robert V. geen gevaar voor de maatschappij en had hij kort na zijn arrestatie, begin augustus 2017, schuld bekend en spijt betoond. Het parket vroeg daarom een celstraf van 3 jaar met probatie-uitstel. De verdediging pleitte voor een autonome probatie.

“Mijn cliënt was in een sociaal isolement geraakt nadat zijn vriendin er met zijn geld en spullen was vandoor gegaan en hem enkel met schulden had achtergelaten”, klonk het. “De dreigboodschappen waren een schreeuw om aandacht.”

Het vonnis valt op 30 oktober.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER