© Kleuterschool Ploem

Kleuterschool Vechmaal vindt drie nieuwe kleuters

Bij het begin van het schooljaar lanceerde gemeentelijke kleuterschool Ploem uit Vechmaal, één van de kleinste scholen van Limburg, een oproep die zelfs de nationale media haalde. De drie kleuters die nodig waren om het voortbestaan van de school te garanderen, zijn al ingeschreven.

Frank Missotten

De school zocht nog drie kleutertjes om tot de minimumvereiste van twaalf leerlingen te komen, het aantal kleuters dat nodig is op 1 februari 2019 wanneer de telling van het departement van Onderwijs gebeurt. De oproep miste zijn effect niet. Intussen zijn er drie kleuters ingeschreven, van wie er twee volgend jaar in juni instappen. “Maar zij tellen dus niet mee, omdat de kleuters pas na 1 februari instappen”, vertelt Bart Uyttersprot van het oudercomité.

De kleuterschool zal dan ook een beroep doen op een ‘genadejaar’, wat slechts één keer mogelijk is. Als er tegen februari 2019 geen twaalf kleuters zijn, moet de school stoppen. Daarom blijft de school niet bij de pakken zitten. “Om de ouders ervan te overtuigen voor de kleuterschool van Vechmaal te kiezen, krijgen ouders én kleuters de kans om eens een schooldag samen te beleven tijdens de ‘open klasdag’ op woensdag 10 oktober van 13 tot 15 uur”, legt Bart Uyttersprot uit. “Naast enkele leuke activiteiten kan er kennis gemaakt worden met de werking van de school en de vernieuwde infrastructuur.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer