REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Europees akkoord over inperking CO2-uitstoot auto's: tegen 2030 moet uitstoot nog 35 procent lager

De milieuministers van de EU-landen hebben na urenlange onderhandelingen een compromis gesloten over de CO2-uitstoot van nieuwe voertuigen die in 2030 op de weg komen. In 2030 moeten nieuwe auto's 35 procent minder CO2 uitstoten dan in 2021, en bestelwagens 30 procent.

113 reacties

  • Geert Haentjens

    6 jaar geleden
    Bedank alle traditionele patijen bij de komende verkiezingen door een proteststem ; uiterst links/rechts, naargelang uw geaardheid. Ze zullen het dan wel afleren in uw zakken te zitten.
  • Geert Tamsyn

    6 jaar geleden
    EU heeft duidelijk begrepen dat Europa de markt van de auto van de toekomst, de elektrische auto, aan het verliezen is aan China en Japan. Toyota, Honda, Suzuki en Volvo (in Chinese handen) hebben de brandstofwagen al opgegeven.Het wordt de hoogste tijd dat de Europese constructeurs dezelfde weg opgaan, of ze tekenen hun eigen doodvonnis.
  • eric maier

    6 jaar geleden
    technisch gezien is het onmogelijk met de huidige technologie om een wagen nog veel zuiniger te krijgen. De huidige norm van 85mcg is is al niet haalbaar zonder dat je de motor kapot rijd door te arm mengsel. Als ze dit willen halen zie ik maar 1 mogelijkheid : alle auto's weg, heel veel fabrieken toe en iets verzinnen om de enorme populatie aka overbevolking aan te pakken. Het metaan dat dagelijks de lucht ingaat is nog erger voor de opwarming.
  • Freddy De Vos

    6 jaar geleden
    Men moet elektrische auto's onmiddellijk verbieden en beginnen met de productie van auto's op waterstof. We hebben nu al een stroomtekort!
  • Freddy De Vos

    6 jaar geleden
    De zelfstandige goede garagisten zullen het steeds moeilijker krijgen, terwijl dat de goede vakmannen zijn.