Windturbines kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken als mensen erdoor worden blootgesteld aan buitensporige geluidsniveaus.
Volledig scherm
Windturbines kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken als mensen erdoor worden blootgesteld aan buitensporige geluidsniveaus. © ANP XTRA

Wereldgezondheidsorganisatie noemt geluid windmolens potentieel gezondheidsrisico

Windturbines kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken als mensen erdoor worden blootgesteld aan buitensporige geluidsniveaus. Dat staat voor het eerst in richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

71 reacties

  • Stefan Ducam

    6 jaar geleden
    Windmolens? Auto’s? Het enige wat hier lawaai maakt is de (buiten-)radio van de buren, zotte honden en een paar neurotische hanen! Geluidsoverlast kan je echt niet verengen tot decibels, maar moet je beoordelen naar ‘verhouding tot achtergrondgeluid’,het ‘explosieve karakter’ en het enerverende van geluid.
  • luc baken

    6 jaar geleden
    voor al het geld dat ze in die windmolens zitten te steken hadden ze al een kerncentrale kunnen bouwen , ééntje die ook elektriciteit geeft als het windstil is en als de zon niet schijnt
  • Daisy Vanreet

    6 jaar geleden
    En hoe zit het met alle andere lawaaibronnen in ons landje? Muziekfestivals en fuiven, motocross, voetbal, helicopters en sportvliegtuigen, honden en hanen, een eindeloze lijst met veel meer dan 45 decibel! Geen wonder dat we kierewiet worden.
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Windmolens horen dan ook niet thuis in woongebied. Er zijn industrieterreinen genoeg en men kan ze naast kanalen, spoorlijnen en autostrades plaatsen of op zee.
  • ronny verstraete

    6 jaar geleden
    zo is het altijd iets hé