Sommige kinderen en jongeren moeten bij de referentiecentra voor autisme (RCA) erg lang wachten voor ze hun eerste gesprek krijgen met een hulpverlener.
Volledig scherm
Sommige kinderen en jongeren moeten bij de referentiecentra voor autisme (RCA) erg lang wachten voor ze hun eerste gesprek krijgen met een hulpverlener. © thinkstock

Tot twee jaar wachttijd voor intakegesprek voor kinderen en jongeren met autisme

Sommige kinderen en jongeren moeten bij de referentiecentra voor autisme (RCA) erg lang wachten voor ze hun eerste gesprek krijgen met een hulpverlener. In de meest extreme gevallen loopt de wachttijd tussen de aanmelding en dat eerste intakegesprek op tot 22 maanden. 

4 reacties

  • Ben Strubbe

    6 jaar geleden
    Tja, Veerle Leeuwerck, moet de maatschappij écht voor alles opdraaien ? In een maatschappij moeten nu eenmaal keuzes worden gemaakt en budgetten worden voorzien. Niet iedereen wil dezelfde klemtonen leggen. Het is kiezen of delen. Soms kan ik mij echt niet van de indruk ontdoen dat tegenwoordig iedereen autistisch is. Tot voor een paar jaar was iedereen hyperkinetisch en moest iedereen aan de Rilatine.
  • Jef Van De Plas

    6 jaar geleden
    belachelijk gewoon,
  • Vincent Van de Velde

    6 jaar geleden
    Klopt !!! Mijn dochter van 17 wacht op 2 jaar op Leuven. In het UZ Jette was ze op een paar maanden binnen. En nu word ze opgevolgd in Mechelen !!
  • Veerle Leeuwerck

    6 jaar geleden
    Yep... is juist! Mijn zoon is zes, staat op de wachtlijst om hem te onderzoeken op autisme en het zal twee jaar duren. Ik kan ook privé gaan hoor! Maar dat kost 900 euro en ze doen niet alle onderzoeken!