De luchtkwaliteit in Gent is de voorbije tien jaar duidelijk verbeterd, maar in de Gentse kanaalzone is de concentratie fijn stof sinds 2016 niet meer gedaald.
Volledig scherm
De luchtkwaliteit in Gent is de voorbije tien jaar duidelijk verbeterd, maar in de Gentse kanaalzone is de concentratie fijn stof sinds 2016 niet meer gedaald. © BELGAONTHESPOT

Luchtkwaliteit verbetert in Gent maar stagneert in haven

De luchtkwaliteit in Gent is de voorbije tien jaar duidelijk verbeterd, maar in de Gentse kanaalzone is de concentratie fijn stof sinds 2016 niet meer gedaald. Op één meetpunt is de luchtvervuiling het voorbije jaar zelfs toegenomen. Dat blijkt uit het tussentijds rapport van het Luchtactieplan Gent, dat Belga kon inkijken. 

15 reacties

  • Geert Ferket

    6 jaar geleden
    De toekomst oogt Groen: alle bedrijven weggejaagd, iedereen zijn werk kwijt dus niemand heeft nog een wagen nodig. Allemaal lekker thuis zitten en leven van de "lochting".
  • r schollaert

    6 jaar geleden
    Een artikel gelezen als 5 van de grootste schepen van Azie naar Europa varen hebben ze evenveel uitstoot als het volledig wagenpark van Europa op één jaar.En er zijn er meer dan 3000 op zee.
  • Gil Rod

    6 jaar geleden
    Groen ga alle vrachtwagens verbieden in de haven of ze gaan ze een boete opleggen .Wacht maar af als ze na verkiezingen in het bestuur zitten .
  • b cops

    6 jaar geleden
    De inspanningen door het staalbedrijf bestaan er in door emissierechten te koen in het buitenland ! Leugens en foute informatie.
  • Daniel Verlé

    6 jaar geleden
    Toch normaal dat de luchtkwaliteit in het centrum verbeterd is ? Door het circulatieplan komen er veel minder mensen naar het centrum. Anderzijds moeten mensen die naar Gent gaan veel meer kilometers rijden door dat circulatieplan, onder andere in de rand van Gent. En zo wordt de vervuiling niet verminderd maar gewoon verplaatst en zelfs vermeerderd.