Daniël Termont haalde in 2012 een record van 44.561 voorkeurstemmen.
Volledig scherm
Daniël Termont haalde in 2012 een record van 44.561 voorkeurstemmen. © BELGA

VOORUITBLIK. Vertrek Termont zorgt voor machtsvacuüm in Gentse politiek, maar wie profiteert ervan?

Het vertrek van Daniël Termont (sp.a) zal op 14 oktober een machtsvacuüm veroorzaken in de Gentse politiek. Met een record van 44.561 voorkeurstemmen bezorgde de socialistische sterkhouder zijn progressief kartel in 2012 een absolute meerderheid. Dat frustreerde zowel oppositiepartijen als de uiteindelijke coalitiepartner Open Vld, die een herhaling van die slechte onderhandelingspositie koste wat het kost wil vermijden. Indien het kartel sp.a-Groen niet stand houdt, liggen alle politieke coalities op de onderhandelingstafel in de tweede grootste stad van Vlaanderen.

58 reacties

  • Christiaan Ghijselinck

    6 jaar geleden
    Personen die flirten met de meest bedeelden in de maatschappij hebben zelden iets bijgebracht voor de algemene welvaart en welzijn van de bevolking. Men kan Termont niet van dergelijk geflirt verdenken.
  • Dirk Kindt

    6 jaar geleden
    Socialisme eindigt waar het geld van anderen op is. Termont laat al bij al een puinhoop achter.
  • JOHAN VANBEKBERGEN

    6 jaar geleden
    En de nieuwe voorgestelde burgemeester zou beter verpleger gebleven zijn. In de Bond Moyson deed hij wel nuttiger dingen voor de mensen.
  • Wilfried Vanden Berg

    6 jaar geleden
    Als een politieker vertrekt dan is dat een teken ,dat zijn bankrekening genoeg gevuld is voor de rest van zijn dagen. Kijk maar naar diegenen die een landgoed hebben in Toscanie( maar die willen niet vertrekken want die hebben nooit genoeg).
  • Christiaan Ghijselinck

    6 jaar geleden
    De graaipotjes van socialisten worden uitgeplozen en opengebroken; Over de nog grotere potjes van liberalen en N-VA neo-liberalen is het taboe om er over te praten en worden dan ook heel zorgvuldig dichtgehouden.