iStock
Volledig scherm
© iStock

België maakt zich klaar voor 125e dag boven 20 graden dit jaar: we genieten nog even van zomerse temperaturen

Het wordt vandaag zonnig met zomerse temperaturen. In de Hoge Venen wordt het 18 tot 19 graden, in de Kempen kan de temperatuur oplopen tot een aangename 24 graden. De wind waait zwak tot meestal matig uit het zuidoosten tot het oosten. Morgen is het zwaarbewolkt met kans op lichte regen of buien. Dat meldt het KMI.

26 reacties

  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    'Belgie maakt zich klaar voor de zoveelste warme dag'. Wat is er eigenlijk klaar te maken?
  • Leopold Vanhoof

    6 jaar geleden
    Wel dagen van 20° maar 'n koude noorderwind en als je van de zon in de schaduw kwam kreeg je je kou. Vaak werd het ook veel frisser tegen de avond. En enkele dagen dat je niet buiten kon dat het te warm was. En verschrikkelijk droog. Voor mij hoeft het niet meer.
  • danny buyse

    6 jaar geleden
    De natuur zal volledig kapot gaan als het zo een droog weer blijft! Weinig regen sedert eind april op enkele plaatselijke wolkbreuken na waar de natuur niks mee is. Als het 1 dag regent en 29 dagen mooi weer is hebben de mensen soms het gedacht dat het een regenachtige maand was. Ik kan het goed weten want heb redelijk wat regenwater nodig voor de tuin. Anderzijds is deze temperatuur goed meegenomen.
  • GERARD DE PELECIJN

    6 jaar geleden
    Bericht: wegens te weinig verbruik gaat den elektriek weer naar omhoog!
  • Francinne Declerque

    6 jaar geleden
    Heerlijk, toch nog een voordeel aan de opwarming van het klimaat. Deze zomer nog zitten puffen en afzien, nu heerlijk nazomerweertje. En bijkomend voordeel sinds mei heeft de verwarming hier nog niet aan geweest, enkel 's avonds de houtkachel soms.