Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © AP

Nieuwe CO2-uitstootnormen "zullen auto-industrie schonere voertuigen doen bouwen"

Het akkoord dat de Europese lidstaten gisterenavond sloten over nieuwe uitstootnormen voor personenwagens en bestelwagens, "zal de Europese auto-industrie ertoe aanzetten schonere voertuigen te bouwen, meer te investeren in innovatie en meer betrouwbare uitstootdata te rapporteren." 

34 reacties

  • Jos Temmerman

    5 jaar geleden
    Een auto die nu nog amper 87gr CO2 uitstoot heeft willen die onnozele politiekertjes uit Europa nog verminderen met 35% ,hoe gaan ze dan doen ?
  • Hugo Van Haevre

    6 jaar geleden
    Milieux akkoord maar dan ook voor iedereen en elk tuig waarmee er verplaatst word, en op het zelfde principe, jan modaal zijn diesel afpakken is dat de oplossing, 5 jaar geleden mono volume Euro 5 gekocht 35000€ voor mij en op mijn leeftijd onverslijtbaar, en nu is dat niks meer waard en van mijn dik pension kan ik mij geen nieuwe meer veroorloven, en als gehandicapte is mijn max wandelafstand op een goede dag 300m , maar zelfmoord plegen zeker als ik toch niet meer kan weggaan
  • Ferdinand Engelbeen

    6 jaar geleden
    Als men terug overgaat op diesels is die 30% CO2 norm zo gehaald. Maar men moest zo nodig diesels de das omdoen, terwijl die hun uitstoot aan echte vervuiling vandaag niet slechter is dan van een benzinemotor, integendeel. Dan maar elektrisch? Waar komt dat op neer? In België meer gascentrales, want de kerncentrales gaan dicht. Dus aan één kant minder CO2 uitstoot van de auto, aan de andere kant Europees meer CO2 uitstoot door gas- kolen- en bruinkoolcentrales. Wie kan dat allemaal nog volgen?
  • Geert Tamsyn

    6 jaar geleden
    EU heeft duidelijk begrepen dat Europa de markt van de auto van de toekomst, de elektrische auto, aan het verliezen is aan China en Japan. Toyota, Honda, Suzuki en Volvo (in Chinese handen) hebben de brandstofwagen al opgegeven.Het wordt de hoogste tijd dat de Europese constructeurs dezelfde weg opgaan, of ze tekenen hun eigen doodvonnis.
  • Pieter De Ruyter

    6 jaar geleden
    Echt ingrijpen?Hoogstens nog 100 gram vlees per week,max 5000km /jaar met de wagen,verbied vliegtuigen,iedereen verplichten zijn huis op een ipc waarde van minder dan 80 te brengen.Het vrijgekomen land beplanten met bomen(die houden co 2 vast).En hopen dat het niet te laat is.