© Victoriano Moreno

Man (54) aangehouden voor ‘cold case’ uit 1992

De Antwerpse onderzoeksrechter heeft een 54-jarige Deurnenaar aangehouden op verdenking van de moord op de 30-jarige vrouw Ariane Mazijn in het jaar 1992 in Antwerpen. Omwille van een DNA-match is er een doorbraak in het dossier, meldt het Openbaar Ministerie woensdag.

bap, jvo, vdaa

Ariane Mazijn werd op 17 juni 1992 dood aangetroffen in een studio aan de Mechelsesteenweg in Antwerpen. Ze werd halfnaakt in de slaapkamer van haar woning doodgestoken. Haar vriend deed omstreeks 15 uur de macabere ontdekking.

De conclusie van de wetsdokter luidde nadien dat de vrouw werd gewurgd met een snoer. Ze had ook verschillende snij- en steekwonden. Er werden sporen door het labo onderzocht en bewaard, maar de zoektocht naar de dader zat geruime tijd muurvast. In het VTM-programma ‘Oproep 2020’ werd er in september 1998 een oproep gelanceerd om getuigen van de moord te vinden.

Tot mei 2017, toen een DNA-spoor matchte met een man die in de databank van veroordeelden was opgenomen. Hij werd in 2015 veroordeeld tot zes maanden celstraf met uitstel na een poging tot diefstal. Het gerechtelijk onderzoek werd in augustus 2018 heropend na verder onderzoek en het inwinnen van advies van een forensisch adviseur.

Dat levert nu resultaat op want er is door de onderzoeksrechter in Antwerpen een 54-jarige verdachte uit Deurne aangehouden na verhoor. Op 12 oktober wordt er beslist over een verdere aanhouding.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER