Mogi Bayat en Herman Van Holsbeeck.
Volledig scherm
Mogi Bayat en Herman Van Holsbeeck. © Photo News

Alles wat u moet weten over federaal onderzoek in Belgisch voetbal

Belgisch voetbalVanochtend ontplofte er een flinke bom onder het Belgisch voetbal. Het federale parket voerde bij heel wat Belgische clubs huiszoekingen in het kader van verdachte financiële verrichtingen en matchfixing in de Jupiler Pro League. De man die de bal aan het rollen bracht, is Mogi Bayat. De voetbalmakelaar werd opgepakt en ook onder meer Club Brugge-coach Ivan Leko en scheidsrechters Bart Vertenten en Sébastien Delferière werden meegenomen voor ondervraging. Hieronder kan u alle informatie terugvinden rond het grote onderzoek.

98 reacties

  • james vroman

    6 jaar geleden
    scheidsrechter en trainer die auto's cadeau kregen ...ligt er toch vingerdik op ..schandalig hoe ze de toeschouwer bedriegen
  • Joery Goubert

    6 jaar geleden
    DIt spelletje is al jaren bezig. Deze personen Levenslang om nog met sport in contact te komen. Als je een pronostiek invuld en je moet nog een wedstrijd hebben, is het altijd mis.. anders systeem invoeren voor gokwedstrijden. Ze mogen niet zien wat wij als burger hebben ingevuld op onze wedstrijden. Nu weten ze al op voorhand waar ze moeten gaan omkopen. Werk van maken want de voetbal is ziekelijk om aan te zien.
  • Lore Kluwer

    6 jaar geleden
    En de overheid? Die blijft ervoor zorgen dat voetballers heel wat belastingvoordelen genieten. Terwijl het begrotingstekort groter dan ooit is. Een zoveelste knappe prestatie van de superveranderaars. Not.
  • Mie Van Gestel

    6 jaar geleden
    Ik denk dat vanaf nu wel iedereen weet waarom er zoveel vreemdelingen in de Belgische competitie spelen,geld komt uit het buitenland door witwassen,en blijft in het buitenland,en het geld wordt gestort op rekening van de spelers en andere"criminelen" in een ander land.Ach ja de Belgische jeugdspelers zijn te duur voor de topploegen?
  • Marcel De Maesschalck

    6 jaar geleden
    Eigenaardig dat er bij de ploeg van de broer van Bayat niets gedaan wordt. Ook die andere Waalse ploegen zoals Eupen en wonder boven wonder Moeskroen ontspringen de dans. Je moet maar kijken naar de uitslagen van de laatste 5 speeldagen van vorig jaar van zowel Eupen als Moeskroen om te weten dat er iets niet juist was. Het is daar ook elke mercato een komen en gaan van "spelers" waar niemand ooit van gehoord heeft maar die allemaal ongelooflijk goed zouden zijn.