Flavio Briatore (hier rechts) houdt Michael Schumacher omhoog toen die in 1994 zijn eerste wereldtitel pakte.
Volledig scherm
Flavio Briatore (hier rechts) houdt Michael Schumacher omhoog toen die in 1994 zijn eerste wereldtitel pakte. © EPA

Man die F1-carrière van Schumacher mee op poten zette, komt met opvallende anekdote: "Niemand was overtuigd van Michael"

Formule 1Had Flavio Briatore niet zo'n neus voor talent, dan had Michael Schumacher zijn carrière niet kunnen uitbouwen bij Benetton. De voormalige teambaas in de Formule 1 vertelde in de podcast van ex-piloot Nico Rosberg hoe hij 'Schumi' een contract aanbood. "We hebben om drie of vier uur 's nachts getekend", zegt Briatore.

11 reacties

  • Gaston Batsleer

    6 jaar geleden
    Uit de documentaires van de carriere van Senna en Schumacher indertijd leerde ik: Senna natuurtalent die niet te evenaren was in drive helaas met fatale gevolgen, met Schumacher werd alles superprofessioneel: fysieke training, tot zelfs weerspotters rond het circuit
  • Eric Dens

    6 jaar geleden
    @piet huysentryuyt. Reed Senna in een superieure Williams ? Als ik u was zou ik eens ne keer de archieven er op nakijken hoor. Senna was zeer succesrijk (en daarom nog steeds de 'all time best') bij McLaren. Hij stapte over naar Williams die in grote problemen zaten en dat is hem zelfs fataal geworden. Tot zover het superieure Williams.
  • Guy Breugelmans

    6 jaar geleden
    Met al die poespas ,waar is ie vandaag,hoe is het met hem?
  • Fabio Mirabile

    6 jaar geleden
    @piet huysentruyt Ga je mij nou echt vertellen dat schumi een betere piloot was dan Senna?
  • Rik Vang

    6 jaar geleden
    @jan verstrepen: Ecclestone had overduidelijk in de smiezen dat deze man kwaliteiten had, en inkomsten genereerde voor F1, dus niks geen kloten handje boven het hoofd houden, maar de F1 inkomsten waren voor Bernie primair en als ie daarvoor Michael moest voortrekken was dat enkel voor zijn eigen voordeel!! Michael zorgde wel voor zijn eigen voordeel en behoefde eigenlijk NOOIT geen enkele bescherming van Bernie, Daar was ie zelf Véél te goed voor!