Carles Puigdemont (Archiefbeeld).
Volledig scherm
Carles Puigdemont (Archiefbeeld). © ANP

Puigdemont opent tentoonstelling over Catalaanse strijd in Vlaams Parlement: "Opnieuw een grote merci voor Vlaanderen"

De voormalige Catalaanse minister-president Carles Puigdemont heeft vandaag in het Vlaams Parlement een fototentoonstelling over de Catalaanse onafhankelijkheidsstrijd geopend. Het is opnieuw een bewogen periode voor Puigdemont, nu de Catalaanse separatisten hun meerderheid in het parlement kwijtraken, onder meer omdat hij weigert zich te laten vervangen.

46 reacties

  • Geert Landsman

    5 jaar geleden
    Het catalaanse volk staat helemaal niet achter die idioot. Net als de brexit geen meerderheid heeft. Ook de Vlaming stemt niet anti-Belgisch.
  • Jan Brecht

    5 jaar geleden
    Lafaard een ander woord is er niet voor die kerel
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    hij bedoelt een grote merci aan de nva en bdw
  • Andre Poelmans

    5 jaar geleden
    Vrijheid, democratie ? Een fraudeur die in een villa woont in Waterloo , 4000€ per maand Democratie...open je ogen sukkels.. Belgie is lastig op Spanje omdat ze de politiekers hebben aangepakt... Dat willen ze voorkomen als ze hetzelfde gaan lappen met vlaanderen-Wallonie. Daar is het om te doen
  • Andre Poelmans

    5 jaar geleden
    Deprez , je bent een sukkel die het nieuws moet lezen. Het gaat helemaal niet om vrijheid maar om hun eigen zakken... Wie heeft de industrie helpen opbouwen in cataluña ? Spanje !! Omdat ze destijds wat onderdrukt geweest zijn en nu ze het iets beter “deden” willen ze het alleen hebben. Dat noem jij vrijheid ?? Dat is diefstal, slimmeke Daarbij ook nog eens overtreding van de grondwet !