Antwerpenaars kwamen zondag samen aan het station van Antwerpen-Berchem om betere luchtkwaliteit te eisen.
Volledig scherm
Antwerpenaars kwamen zondag samen aan het station van Antwerpen-Berchem om betere luchtkwaliteit te eisen. © Benoit De Freine

Rechter geeft Greenpeace deels gelijk: Vlaanderen moet luchtkwaliteitsplan maken (maar dat is er al)

Het Vlaams Gewest moet binnen het jaar werk maken van een luchtkwaliteitsplan voor haar hele grondgebied, zo besliste een Brusselse rechter. Lukt dat niet, dan moet ze dwangsommen betalen aan Greenpeace. "Dat plan is al klaar", reageert Schauvliege. Maar is het voldoende? 

79 reacties

  • Freddy De Vos

    5 jaar geleden
    Ja, dat plan is er al! Maar het stelt niks voor! In Brussel en Antwerpen heb je een emissiezone, maar in de andere gemeenten mag iedereen rijden. Die emissiezone moet men maken over heel België. Men kan niet zomaar 2 gemeentes discrimineren en laten opdraaien voor alle kosten! Iedereen gelijk voor de wet! 1 grote emissiezone! En men zou dat geld van die domme vliegtuigen van de NVA beter investeren in deftig openbaar vervoer i.p.v. de statuten van het personeel aan te vallen!
  • Marco Maerten

    6 jaar geleden
    Evarist,de vervuiling wordt zo mogelijk op alle bronnen aangepakt zoals verwarming met hout,kolen,mazout.Maar de verantwoordelijkheid ligt ook bij onszelf,nietwaar.Als ik er al mijn ganse leven voor kies om zuinig om te gaan met brandstoffen(verwarmen tot max 17°c),korte douches,geen auto,geen reizen,dan draag ikzelf veel bij.Maar u schuift blijkbaar graag alles af op een andere om zelf niets te veranderen aan uw mentaliteit.
  • jo vandenberghe

    6 jaar geleden
    Het is bewezen dat bomen de vuile lucht kunnen filteren,maar schauvlieghe heeft dat nog niet door.Er sneuvelen dagelijks honderden bomen,waar voor kan dat goed zijn?
  • Erik Van de Velde

    6 jaar geleden
    Beste Fons en Evarist, wat zijn jullie wetenschappelijk onderbouwde bronnen voor jullie straffe uitspraken? Echt benieuwd!
  • fons van loon

    6 jaar geleden
    Bende idioten,de lucht is vele malen properder dan pakweg 30 jaar geleden,zelfs het beste in 100 jaar!