Monica De Coninck.
Volledig scherm
Monica De Coninck. © Photo News

"Minister De Block duwt ziekenhuizen dieper in het rood"

ZiekenhuizenMinister van Volksgezondheid Maggie De Block duwt de ziekenhuizen dieper in het rood. Dat zegt sp.a-Kamerlid Monica De Coninck in een reactie op een studie van Belfius. Daaruit blijkt dat vier op de tien algemene ziekenhuizen in België verlieslatend zijn. Van de grote hervorming van het ziekenhuislandschap van De Block is vandaag op het terrein weinig te merken, klinkt het.

107 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Zo lang er werkenden zijn is het geld nooit op, anna vandenberg. Want het geld komt van de sociale bijdragen van de werkenden en de werkgevers. En er zijn steeds meer werkenden. De activiteitsgraad is nog nooit zo hoog geweest. Maar als rechtse partijen de sociale bijdragen verminderen dan komt er wel een tekort. Zelf veroorzaakt om daarna de sociale zekerheid verder te kunnen afbreken.
  • james vroman

    6 jaar geleden
    zat Minister De Block nu in het voetbal zat zij ook bij de onderzoeksrechter ...
  • Roger Geens

    6 jaar geleden
    Een studie door een bank ? hoe ernstig kan dat zijn . Geneesmiddelen zijn duur en dat nekt de ziekenhuizen ? ,alle geneesmiddelen worden betaald door de klanten (patiënten) en die geneesmiddelen zijn een grote winstpost voor ziekenhuizen . Boekhoudkundig zullen ze het wel kunnen uitleggen maar dat doen al die grote bedrijven ,die geen of heel weinig belastingen betalen ook .
  • Luc Van Bogaert

    6 jaar geleden
    Schandalig dure geneesmiddelen dank zij De Block.
  • Andr� lernout

    6 jaar geleden
    De sossen zijn weer het oorkussen van de duivel en maken alles wat iemand realiseerde af tot aan de grond. Op hun diploma van PAARS echter, hadden ze een onvoldoende over gans de lijn!!!