Man overleden na ongeval met vluchtmisdrijf, twee verdachten opgepakt

© jve

Na de aanrijding van een bejaard koppel, dinsdagmiddag in de Ruzettelaan in Blankenberge, is een 78-jarige man overleden. De chauffeur pleegde vluchtmisdrijf. Twee verdachten werden aangehouden.

Junior Verbeeke

Het koppel, een man van 78 en een vrouw van 76, wou de straat oversteken ter hoogte van de Vleesmarkt, maar werd daar aangereden door een wagen. De inzittenden van de wagen vluchtten meteen weg en lieten de twee slachtoffers achter.

Getuigen zagen het ongeval gebeurden en alarmeerden meteen de hulpdiensten. In totaal snelden twee ziekenwagens en de MUG naar de plaats van het ongeval, waar de slachtoffers de eerste zorgen toegediend kregen. Daarna werden de twee afgevoerd naar het AZ Sint-Jan in Brugge, waar de 78-jarige man lange tijd voor zijn leven vocht. Hij is een dag later overleden. Ook de brandweer moest ter plaatse komen om het wegdek te reinigen, want de slachtoffers verloren na het ongeval heel wat bloed.

Het parket kwam ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen. Kort na het ongeval werd de voortvluchtige wagen in de naburige Maurice Devriendtlaan aangetroffen. Er werden in de buurt ook twee personen - een man en een vrouw - gearresteerd. Eén van hen zat achter het stuur. ‘Momenteel kunnen we nog niet met zekerheid zeggen wat de exacte omstandigheden zijn. Het onderzoek is nog niet afgerond’, aldus Philip Denoyette, woordvoerder van de lokale politie.