FBI-agent Herb Stapleton en openbaar aanklager Benjamin C. Glassman (links) tijdens een persconferentie over Yanjun Xu in Cincinnati.
Volledig scherm
FBI-agent Herb Stapleton en openbaar aanklager Benjamin C. Glassman (links) tijdens een persconferentie over Yanjun Xu in Cincinnati. © AP

België levert Chinese "spion" uit aan VS

België heeft een medewerker van het Chinese ministerie van Staatsveiligheid uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Yanjun Xu, die bekend stond onder verschillende pseudoniemen, wordt verdacht van bedrijfsspionage in verschillende Amerikaanse en buitenlandse lucht- en ruimtevaartbedrijven, meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie. Hij werd al op 1 april opgepakt in Brussel.

3 reacties

  • Roland Peeters

    6 jaar geleden
    En wanneer leveren ze Puigemont uit aan Spanje ?
  • Jacques-Philippe Leclerc

    6 jaar geleden
    Hij werd door de FBI naar België werd gelokt en gearresteerd bij de Belgische overheid. België wist niet eens dat hij in het land was en waarom. Bravo FBI..
  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    Elke Chinees student heeft een spionage opdracht maar vooral in België zijn de meeste superintelligente professoren in België te naïef om dat op te merken. Er zijn natuurlijk ook professoren die zeer links zijn en nog altijd geloven dat China Communistische of Socialistisch zijn. Wat ze niet weten is dat er dit jaar verschillende groepen Marxistische universiteitsstudenten in de gevangenis zijn beland omwille van hun overtuiging.