N-VA hoopt met stemmenkanon Theo Francken meer dan enkel in zijn thuisgemeente Lubbeek te kunnen scoren.
Volledig scherm
N-VA hoopt met stemmenkanon Theo Francken meer dan enkel in zijn thuisgemeente Lubbeek te kunnen scoren. © Florian Van Eenoo photonews

VOORUITBLIK. Zorgt Theo Francken voor bonus in heel Vlaams-Brabant?

Vlaams-Brabant is het territorium van de populairste politicus van Vlaanderen. Staatssecretaris Theo Francken trekt in Lubbeek en hoopt als duwer van de provincieraadslijst in het arrondissement Leuven zijn status ook te laten afstralen op de rest van de partij in Vlaams-Brabant. Er wordt vooral met argusogen naar de stad Leuven gekeken. Lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Lorin Parys hoopt er van het post-Tobback-tijdperk te profiteren om een coalitie zonder socialisten in de steigers te zetten, een ambitie die de Vlaams-nationalistische partijkopstukken in vele steden uitspreken.

35 reacties

  • Freddy De Vos

    6 jaar geleden
    Het zou vooral een bonus zijn mocht zijn Icrap op de grond vallen, dan is het gedaan met zijn gezever en leugens op Twitter.
  • Roy Coocks

    6 jaar geleden
    Ik weet één ding: de vorige keer heb ik voor de eerste en tevens de laatste keer voor NVA gestemd, want ik voel de kracht van verandering een beetje TE goed in mijn portefeuille.
  • Andté Herbots

    6 jaar geleden
    De sossen gaan nog al verschieten op 14/10.
  • Andté Herbots

    6 jaar geleden
    Wie dan wel Sam?
  • Sam Peeters

    6 jaar geleden
    Wij in Leuven moeten dat dokterszoontje uit Lubbeek niet.