© BELGA

© NBEN2799

thumbnail: null
thumbnail: null

Davy Roef en Olivier Myny worden ondervraagd in operatie ‘Propere Handen’, ook voorzitter Waasland-Beveren moest uitleg geven

De bestuurstop en enkele spelers van Waasland-Beveren zijn ondervraagd in het kader van het onderzoek “Propere Handen”. Voorzitter Dirk Huyck en zijn CEO Olivier Swolfs werden gisteren meegenomen voor verhoor en zijn vandaag weer vrijgelaten. Ook enkele spelers werden aan de tand gevoeld: doelman Davy Roef en Olivier Myny, nu OHL.

Bart Lagae

De speurders kregen Waasland-Beveren in het vizier toen ze onderzoek deden naar de matchfixing rond spelersmakelaar Dejan Veljkovic. Die poogde vorig seizoen KV Mechelen in eerste klasse te houden. Mogelijk heeft Veljkovic, al dan niet door gebruik te maken van tussenpersonen, spelers van Waasland-Beveren benaderd om met opzet slecht te spelen tegen Malinwa op de slotspeeldag. KV won de wedstrijd met 2-0 maar degradeerde toch omdat Eupen met ruimere cijfers won tegen Moeskroen.

Het is in dat kader dat spelers Olivier Myny (vorig seizoen bij Waasland-Beveren, nu OHL) en Davy Roef aan de tand werden gevoeld. Mogelijk worden ook andere spelers ondervraagd. Waasland-Beveren had naast Play-off 1 gegrepen. Roef stond bij KV Mechelen in doel, maar speelde een sterke wedstrijd.

De bestuursleden Huyck en Swolfs kregen mogelijk ook vragen over hun banden met KV Mechelen. Waasland-Beveren en KV Mechelen hadden al een akkoord dat Malinwa zijn Play-off 2-wedstrijden op de Freethiel zou spelen als het zich kon handhaven in eerste klasse. Het stadion van KV Mechelen werd immers op dat moment verbouwd.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer