Met dit alledaagse ingrediënt maak je een verrassend pittige curry
Aangeboden door LidlBanaler dan een ei wordt het in de keuken niet. En toch kan je met dat simpele ingrediënt verrassende en zelfs exotische gerechten maken. Eieren schitteren in deze Indische curry, die je klaarmaakt in een wip en kan pimpen met vers naanbrood.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
6 eieren
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
2 el currypoeder
6 tomaten, in blokjes
200 g sperziebonen
200 ml water
2 el koriander, fijngehakt
voor het naanbrood:
300 g yoghurt
400 g bloem
1 tl bakpoeder
olijfolie
zout
Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kneed de yoghurt met de bloem, het bakpoeder en het zout tot een samenhangend deeg. Dek af met plastic folie en laat 15 minuten rusten.
2. Kook de eieren in 8 minuten hard.
3. Verhit een scheut olie in een pan en bak de ui met de knoflook glazig. Voeg het currypoeder toe en bak even mee. Schep er de tomatenblokjes en de sperzieboontjes onder en laat nog 2 minuten meebakken. Giet er het water bij en voeg een snuf zout toe. Laat 15 minuten op een laag vuur pruttelen.
4. Verdeel het deeg in 4 porties en rol ze uit op een met bloem bestoven werkblad. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en kruid met peper en zout. Druppel er olijfolie over, prik er met een vork gaatjes in en bak ze in 14 minuten goudbruin in de oven.
5. Pel en halveer de eieren. Leg ze in de saus en laat nog 2 minuten doorwarmen. Werk af met de koriander. Serveer er het naanbrood bij.
Fan van snelle gerechten? Deze lunch on the go is zo klaar!
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Mosselen met frietjes? Ga deze zomer eens voor een pikantere versie
-
Lidl
Gezond genieten: goudbrasem met zuiderse tomatensalsa
De goudbrasem of dorade royale is de bekendste telg van de familie van zeebrasems. Bak dit verse visje op het vel voor een lekkere korst en steel de show met pistache en koriander als verrassende toppings. -
PREMIUM
Zo kweek je gember, kurkuma of zoete aardappel in je eigen tuin
Gebruik je geregeld exotische smaken als gember, kurkuma, zoete aardappel of citroengras in de keuken? In de plaats van ze elke keer opnieuw te kopen, kweek je ze voortaan gewoon zelf. En dat gaat veel gemakkelijker dan je denkt. Onze tuinexperte Laurence Machiels legt uit hoe je het aanpakt. -
-
Lidl
Zin in wat variatie in de lunchbox? Laat je kids hun beleg kiezen op dit krokant courgette-wortelbrood
-
HLN Shop
Op safari in de Benelux: vijf zinderende ervaringen om na te jagen
Hou je van natuur en avontuur, staat een safari vermoedelijk hoog op je bucketlist. Geen tijd/budget om af te reizen naar Afrika? Het perfecte plan B bevindt zich net over de grens, in Hilvarenbeek: in de Beekse Bergen onderneem je een safari met alles erop en eraan zonder op het vliegtuig te moeten stappen. HLN Shop geeft een checklist mee van wat je niet mag missen op je Nederlandse dan wel Afrikaanse safaritocht. -
Jobat
Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromanagen”
Welzijn op het werk krijgt vandaag meer aandacht dan ooit. Experts moedigen je aan om kritisch na te denken over je leidinggevende en op te komen voor jezelf en je team. Goed leiderschap is dan ook van cruciaal belang voor de prestaties die je levert en hoe je je voelt op de werkvloer. Maar wat kan je als medewerker doen als jouw leidinggevende je belemmert om goed – en graag – te werken? Welzijnsmanager Elisabeth Van Steendam legt het Jobat.be uit. -
Lidl
Een klassieker, maar dan anders: vul je rosbief op met Italiaanse lekkernijen
-
Lidl
Lunch deluxe: tartaar van maatjes op bruin brood met een frisse toets
-
Lidl
Zin in een ijsje of eerder taart? Deze zoete zonde combineert ze allebei
Op zoek naar inspiratie voor een homemade dessertje om te serveren voor je bbq-gasten? Deze schattige ijstaartjes zijn gegarandeerd een hit: krokante zandkoekjes, romig vanille-ijs met verse mango en een fris limoenlaagje met pistache on top. -
Lidl
Gezonde balans tijdens de feestdagen: zalm uit de oven met pompelmoessalsa
Tussen alle kroketjes, stoofpotjes, glazen cava en smeuïge desserts door, smaakt een lichte, gezonde maaltijd des te meer. Met dit recept heb je bovendien weinig werk: kruid en rooster de zalm, en maak er een frisse pompelmoessalsa bij, boordevol vitamine C. -
Spaargids.be
Geniet jij al optimaal van deze fiscale voordelen voor je woning en schuldsaldoverzekering?
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer