© JAA

Hal van 4.500 vierkante meter in haven: gebouwd in zestig dagen

De nieuwe sorteerhal van recyclagebedrijf D’Hollander Equipment in Kallo is een blikvanger. De stalen constructie is 4.500 vierkante meter groot en wordt gebouwd door Frisomat.

jaa

Voor de recyclage van industrieel afval investeerde het bedrijf in een sorteerhal van 50 op 90 meter. Het kolossale gebouw is afgestemd op de noden van D’Hollander Equipment. Door de hoogte van 12 meter kunnen mobiele zeef- en breekinstallaties binnenin prima manoeuvreren.

Met vrije overspanningen van vijftig meter is Frisomat niet aan zijn proefstuk toe. “In België is het gebouw van D’Hollander Equipment weliswaar een primeur, maar in Afrika verwierven we op dit vlak al veel expertise”, vertelt Frisomat-stichter Guy Somers. “Projecten van grote omvang zijn er eerder de regel dan de uitzondering. Ik denk bijvoorbeeld aan de hallen voor de voedingsindustrie die we in Ghana voor Promasidor en in Kameroen voor Africa Food plaatsten.”

Ongeacht de grootte van een project, is snelheid geen issue. Integendeel. De volledige 4.500 vierkante meter van D’Hollander Equipment werd in minder dan twee maanden gemonteerd. Een uitzonderlijke prestatie. Guy Somers: “Een Frisomat-gebouw is één grote bouwkit. Alle onderdelen passen in elkaar als een meccano, en zijn daarom net zo makkelijk te transporteren als te monteren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER