In de zwaar getroffen stad Palu zijn 10.000 reddingswerkers aan de slag, maar buitenlanders zijn er niet meer welkom.
Volledig scherm
In de zwaar getroffen stad Palu zijn 10.000 reddingswerkers aan de slag, maar buitenlanders zijn er niet meer welkom. © AP

Waarom Indonesië geen buitenlandse hulpverleners wil

Na de aardbeving en tsunami van 28 september, die al zeker 2.073 doden eiste en waardoor 70.000 mensen vermist zijn, is de toestand op het Indonesische eiland Sulawesi nog altijd chaotisch. Eerder deze week gebood de overheid alle buitenlandse hulpverleners en ngo's het rampgebied te verlaten. De oproep naar geld en hulpgoederen blijft gelden.

12 reacties

  • Don Tessers

    6 jaar geleden
    Internationale controle afdwingen voor de geldstromen dat dit echt bij de locale burgers terecht komt en ook gebruikt wordt voor de infrastructuur te verbeteren. Anders blijft het grootste deel van gestorte financiële hulp duister zoals al vaak is voor gekomen.
  • Gaston Foubert

    6 jaar geleden
    Ja Gerry, je denkt toch niet dat die 250.000 euro uit de Geert zijn eigen zak komt? Die doet dat uit naam van de Vlaamse regering hoor, van jou en mij en nog heel wat anderen.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Het eiland Sulawesi is 6 keer zo groot als België. En heeft meer dan 18 miljoen bewoners. Het is nu niet dat ze daar handen te kort hebben om hulp te verlenen. Slechts een deel van het eiland is zwaar getroffen. Indonesië heeft meer dan 260 miljoen inwoners.
  • Hugo Schelstraete

    6 jaar geleden
    NGO's sjoemelen op grote schaal, dat weten we toch allemaal.
  • Geert Minjauw

    6 jaar geleden
    net als Haiti... waar slechts een fractie van het opgehaalde geld bestemming bereikte... de rest bleef onderweg links en rechts kleven...