De F-35 van het Amerikaanse Lockheed Martin is de gedoodverfde vervanger van de Belgische F-16's.
Volledig scherm
De F-35 van het Amerikaanse Lockheed Martin is de gedoodverfde vervanger van de Belgische F-16's. © AFP

Leger VS houdt alle F-35's aan de grond na crash

De volledige vloot aan F-35 gevechtsvliegtuigen, de gedoodverfde vervanger van de F-16's voor de Belgische luchtmacht, wordt aan de grond gehouden wegens een vermoedelijk probleem met de brandstofleidingen. Dit gebeurt in de nasleep van de crash van een F-35 vorige maand in South Carolina. 

17 reacties

  • Geert Landsman

    6 jaar geleden
    Al 20 jaar zijn ze bezig met die vliegende baksteen en nog altijd is het niks met geen enkel nut buiten heel duur te zijn.
  • ROBERT GERTS

    6 jaar geleden
    Alom onderzocht door experts. De F-35 is de grootste rommel van de voorgestelde straaljagers. Maar Lockheed heeft grotere enveloppen......
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Het verhaal van de F35 lijkt hoe langer hoe meer op het verhaal van de Fyra. Alleen waren we destijds zo verstandig om tijdig uit het project te stappen.
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Halo de wever , halo ,toch nog altijd de F35 voor een aantal miljarden euro's kopen ?? Of gaat het om een procentje ?
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Offerte ,wat een klucht ,eenieder weet die in zo'n branche zit dat een offerte uiteindelijk een leeg stuk papier is ,ook al komt men overeen over bepaalde prijs in 15 a 20 jaar is het gewoon het dubbele,wat onderdelen ,motoren en dergelijke betreft ,op lange termijn kan je de prijs gewoon maal twee of zelfs meer doen.