Advocaat die zich in natura liet betalen, moet niet naar cel

De rechtbank in Dendermonde heeft advocaat Steff S. uit Mechelen veroordeeld omdat hij zich in natura liet betalen door Thaise masseuses. De advocaat kwam er vanaf met een eenvoudige schuldigverklaring omdat de redelijke termijn overschreden is. Hij moet niet naar de cel.

cds, bfs

De man stond samen met negentien andere beklaagden terecht voor mensenhandel en aanzetten tot prostitutie. De bende baatte een Thais massagesalon uit in Wetteren in de periode 2006 tot 2008. De bende haalde Thaise meisjes naar hier met de belofte op een job in een massagesalon en een beter leven. In werkelijkheid kwamen ze in de prostitutie terecht. Ze hadden gedwongen seks, werkten ellenlange dagen, mochten nooit naar buiten en werden ’s nachts opgesloten. Al het geld dat ze verdienden, moesten ze afgeven.

De advocaat moest ervoor zorgen dat de illegale meisjes geregulariseerd konden worden. Hij zou zich in natura laten vergoeden hebben. De Mechelaar had het over “een gunstje”. Kopstuk van de bende, Tom S., kreeg drie jaar met uitstel. Drie anderen, die de meisjes rekruteerden, werden het strengst gestraft met twee jaar cel en 60.500 euro boete.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER