© Notes du Nord

Handig: deze najaarskleuren slanken beter af dan zwart

Enkele optische kilo’s verliezen? Zwart staat bekend om de kleur die je instant slanker doet lijken. Toch bestaan er betere alternatieven. Deze najaarskleuren slanken beter af dan zwart!

cityfashion

Rood

De kleur die nog beter afslankt dan zwart? Rood! Volgens Helen Venables van het Britse kleurenadviesbedrijf House of Color is hier een logische reden voor. Rood ligt midden in het kleurenspectrum en staat dus bijna iedereen. Tip: hoe dieper de tint rood, hoe sterker het effect.

Donkerblauw

Hoe donkerder de kleur, hoe sterker het effect. Toch hoef je niet altijd voor zwart te kiezen, een zachtere tint als donkerblauw werkt minstens even goed. Donkerblauw brengt je figuur beter in proportie. Hoe? Je verkleint de kans op (optisch verdikkende) schaduwen, maar de contouren van je lichaam blijven nog steeds zichtbaar.

Bruin is het nieuwe zwart: zo draag je de trendkleur van het najaar

© Kaffe

Als het van de modeontwerpers van Chloé, Fendi en Rochas afhangt, hullen we ons dit najaar van kop tot teen in één kleur. Vergeet 50 shades of grey, dit najaar kleurt de je garderobe bruin. Van brons tot cognac en diepbruin: door de juiste tinten te combineren kom je tot een allesbehalve saai resultaat!

Ga all-in met een volledig bruin ensemble

Voor wie niet van gulden middenwegen houdt, is er de bruine hoofdweg. In feite hoef je hiervoor slechts rekening te houden met één regel: zorg ervoor dat de tinten bruin voldoende verschillen. Hoewel kostuums ook dit najaar helemaal on trend zijn, kan een volledig bruin kostuum al snel wat veel van het goede zijn. Kies daarom voor een outfit met een donkere én lichte tint bruin.

Zware heupen of niet overtuigd dat donkerbruin goed bij je huidkleur past? Dan draag je het donkerste kledingstuk best onderaan, dus als broek of als rok.

Kies voor je accessoires voor een warme cognac-tint: die combineer je moeiteloos met andere tinten bruin.

Zwart gecombineerd met bruin

Perfect voor wie nog geen afscheid wil nemen van zwart. Donkerbeige en roesttinten kun je makkelijk combineren met zwart, maar ook met donkerblauw, kaki, bordeaux en okergeel!

Perfectie zit in de (bruine) details

Geen fan van bruine kledingstukken? Dan kun je nog steeds voor bruine accessoires kiezen. Cognac-kleurige schoenen en handtassen combineer je met bijna elke kleur. Met bordeaux, okergeel of flessengroen bijvoorbeeld, stuk voor stuk kleuren die dit najaar al dan niet letterlijk naast bruin in de kledingrekken hangen!

Zo maak je komaf met prikkende truien

© Pieces

De herfst is officieel in het land. Tijd om je wollen truien uit de kast te halen! Prikken ze te veel of hangen ze vol opgewolde pluisjes? Zo maak je ze weer mooi glad & zacht!

Bye bye, pluisjes

Opgewolde pluisjes doen je trui er al snel versleten uit zien. De oplossing? Ga met een puimsteen of ongebruikt wegwerpscheermesje over je trui. Kies voor een bot scheermesje voor fijne truien: zo verklein je het risico op gaten. Ga vervolgens heel voorzichtig met het scheermesje over je trui en zorg ervoor dat je trui op een vlakke ondergrond ligt. Trek je trui strak, zodat je er gemakkelijk met het mesje overheen kunt gaan.

Wil je helemaal geen risico nemen? Gebruik dan een pluizendief. Ook dit apparaatje scheert de pluisjes er af, maar dankzij het beschermkapje voor de mesjes, is het risico op gaten minimaal.

Trek je pluisjes er alleszins nooit met de hand vanaf. Dit helpt voor heel even, maar in feite wol je je trui alleen maar meer op doordat de vezels niet worden doorgeknipt maar 'uitgerekt' waardoor er bij de minste wrijving opnieuw pluisjes zullen ontstaan.

Van prikkelbaar naar aaibaar

De eenvoudigste hack om van een prikkende trui af te komen? Voeg een beetje azijn toe aan je wollen was, zo voelen harde, kriebelende pluisjes een stuk zachter aan. Trek je truien ook altijd binnenstebuiten: zo verminder je de wrijving tijdens het wassen. Truien die - letterlijk - erg gevoelig zijn, was je best in een aparte waszak en houd je apart van kleding met zware/scherpe kantjes zoals ritsen en knopen.

Ook een overnachting in de diepvriezer doet wonderen om je trui wat zachter te maken. Maak je trui volledig nat en leg ze een nachtje in de diepvriezer. Op die manier trekken de vezels van je kleding zich samen en prikken ze dus minder!

Conditioner? Niet alleen goed voor je haar!

Je prikkende trui instant zachter maken? Vul je wastafel met koud water en dompel je trui onder tot ze kletsnat is. Laat het water weglopen en druk het koude water zoveel mogelijk uit je kledingstuk. Dep voldoende conditioner (bij voorkeur een extra voedende) op je trui wanneer ze nog nat is. Een half uur laten intrekken, de conditioner zachtjes uitdrukken, je kleding een dag laten drogen en klaar!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer