Photonews
Volledig scherm
© Photonews

Vlaamse moslimjongeren voelen zich politiek slecht vertegenwoordigd

Vlaamse moslimjongeren zijn ontevreden over hun politieke vertegenwoordiging. Dat wijten ze niet aan een tekort aan politici met een religieuze of vergelijkbare achtergrond, maar wel aan het vaak reducerende discours rond hun identiteit door zowel politici met Belgische origine als politici met een migratieachtergrond. Dat blijkt uit het doctoraatsonderzoek van politicologe Soumia Akachar (VUB), onder begeleiding van professoren Karen Celis en Eline Severs.

14 reacties

  • Alain Maes

    6 jaar geleden
    Echt Representatieve, 12 gesprekken, Wahahahaha, weer een één aprilgrap
  • Marc Van der Vloedt

    6 jaar geleden
    Je kan ze, uw politieke vertegenwoordiger(s), eens op het matje roepen. Alhoewel, het zou drummen kunnen worden voor wat, tot en wie het persoonlijk, familiaal en maatschappelijk dient.
  • vandekempen bart

    6 jaar geleden
    een 'onderzoek' gebaseerd op 12 groepsgesprekken. het grappigst is dat die menswetenschappers echt geloven dat je daaruit onderbouwde conclusies kan trekken..
  • Ronald Beintema

    6 jaar geleden
    Moslims die niet integreren in het land waar ze wonen moeten worden teruggestuurd cq. uitgezet. Dit volk leeft niet in de maatschappij, maar hebben hun eigen maatschappij......Het had nooit zo ver mogen komen hen hier allemaal toe te laten.....het is het grootste probleem in Europa en de rest van de wereld!!!
  • chris delanghe

    6 jaar geleden
    dat ze dan beginnen met zich te integreren en onze waarden en normen te respecteren. Dat ze dan beginnen met nederlands te leren. Dat ze dan kiezen enkel voor de belgische nationaliteit.En dat ze dan hun bijdrage leveren aan ONZE maatschappij... Teveel gevraagd? Niemand houd u tegen om terug te keren, het is daar toch zoveel beter, dus ...En stop met klagen.