© pn

thumbnail: null
thumbnail:

Prinses Eugenie straalt in jurk met Belgisch tintje, bruidskindjes maken het bont

Prinses Eugenie heeft zopas haar jawoord gegeven aan haar Jack Brooksbank. Ze straalde in een lange witte jurk met geborduurde details en een tiara met smaragdgroene edelsteen. Hoewel zij in de schijnwerpers stond, slaagden de bruidskindjes, onder wie prins George, erin om de aandacht naar zich toe te trekken.

vwh

De prinses hintte eerder dat ze voor een Britse ontwerper had gekozen voor haar grote dag. Nu weten we ook om wie het gaat: de witte jurk met diep rugdecolleté, dat het litteken toonde als gevolg van een rugoperatie op haar twaalfde, is een creatie van Peter Piloto. Maar hij ontwierp het niet alleen. De tweede man achter het gelijknamige Britse label is Christopher de Vos, een Belg. De tiara behoorde ooit toe aan de moeder van Queen Elizabeth II. De bijpassende oorbellen waren een cadeautje van manlief Jack.De ceremonie zelf werd heel romantisch met een muzikale noot van onder meer de Italiaanse tenor Andrea Bocelli en lieve woorden van de kersverse echtgenoot aan zijn vrouw. "Je ziet er perfect uit. Het breekt mijn hart", zei hij. "Waarom neem je mijn hand niet vast", zei de prinses bij wijze van grap omdat ze zag dat haar wederhelft zenuwachtig was..

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK. Royals en sterren geplaagd door de wind op huwelijk prinses Eugenie

Bruidskindjes maken het bont

Naast romantiek, was er ook een grappig moment bij het binnenwandelen van de kapel. Bruidsjongen Louis de Givenchy, net als prins George page boy op dit huwelijk, raakte in de problemen. Hij maakte een smak op de trappen, maar werd meteen weer recht geholpen door de behulpzame bruidsmeisjes rond hem.

© AFP

In de kerk was het prins George die zichzelf van zijn meest ondeugende kant liet zien. Wat er precies gebeurde is niet duidelijk, maar er was iets grappigs gaande tussen een collega-bruidsmeisje Savannah Phillips en de oudste zoon van prins William en Kate Middleton. De kleine prins moest erom lachen, maar leek plots te beseffen dat hij op een huwelijksceremonie was en sloeg de hand gegeneerd voor zijn mond.De rest van de dagNa de ceremonie gaat het kersverse bruidspaar nog een ritje maken door Windsor met de koets om de meer dan honderdduizend fans toe te zwaaien. Wat volgt is een receptie, georganiseerd door de Queen, een avondfeest en morgen vindt een huwelijksfestival plaats op het landgoed van prins Andrew en Sarah Ferguson.

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer