(archieffoto)
Volledig scherm
(archieffoto) © Mine Dalemans

Grote appeloogst leidt tot overaanbod en lage prijzen

Na de droogte van de afgelopen weken overtreft de grootte van de Belgische appeloogst de verwachtingen. Samen met het overaanbod uit het buitenland leidt dat tot een overaanbod, en dus lage prijzen. Boerenbond-adviseur Pieter Timmermans heeft het over een "catastrofe" voor de sector als de prijs niet aantrekt, omdat de telers hun oogst nu onder de prijs moeten verkopen.

22 reacties

  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Hier op het Franse platteland liggen de appelen voor het rapen OP weggetjes! Ik raap ze op om te eten en voor de beesten. Mijn kast confituur zit al vol! Volgend jaar ga ik appelen en ander fruit drogen. Het jaar nadien ga ik stoken. Zo'n overvloed kunnen zelfs de wilde dieren niet aan!
  • jos duriau

    6 jaar geleden
    Prijzen verlagen gebeurt maar raar of zelden , prijzen verhogen dat gaat veel makkelijker , dat weet iedereen.
  • Andr� lernout

    6 jaar geleden
    Die lage prijzen en slechte markt voor het fruit, daar lach ik mee, als ge ziet wat voor mastodonten voor fruitopslag als paddestoelen uit de grond rijzen. In de winkel kost het fruit nog even duur! Gans het Waasland staat vol met nieuwe boomgaarden, het bewijs dat het slecht gaat?
  • Jos De Wever

    6 jaar geleden
    Vreemd op 07 augustus 2018 lees ik HLN Regio Sint-Truiden:. “De appels en peren zullen kleiner zijn dan anders door de droogte en hitte. Het goede weer zorgt er bovendien voor dat de pluk sneller begint.“
  • edgard gielis

    6 jaar geleden
    prijzen dalen is dat voor te lachen of voor het zotteke houden van de mens ga maar op de markt zien prijzen verhogen zeker