Bob Thissen op pad in Radio-ecologisch Reservaat Polesski.
Volledig scherm
Bob Thissen op pad in Radio-ecologisch Reservaat Polesski. © Exploring the Unbeaten Path

VIDEO. Urban explorers raken binnen in radioactief gebied in Wit-Rusland waar nucleaire wolk Tsjernobyl neersloeg en iedereen op de vlucht joeg

BuitenlandNederlandse avonturiers zijn erin geslaagd om een verboden zone binnen te raken in Wit-Rusland waar de gevolgen van de kernramp in Tsjernobyl nog altijd zichtbaar zijn. Er hangt nog radioactiviteit in de lucht en alles ligt er nog bij zoals het ruim 30 jaar geleden in allerijl werd achtergelaten. Bob Thissen maakte er beelden van en postte die op YouTube.

19 reacties

  • Marco Maerten

    6 jaar geleden
    Ze zien er 'stralend' uit...
  • robrecht Peeters

    6 jaar geleden
    En toen Armand Pien via de BRT de goegemeente wijs maakte dat er geen gevaar bestond terwijl op hetzelfde moment de Duitse weermannen de boeren opriep hun vee vliegensvlug te stallen.Nu nog worden het vlees van everzwijnen die de grond omwoelen in het Bayerische Wald vernietigd wed de aanwezigheid van cesium met een vervalhalveringstijd van 27 jaar. En dit geldt eveneens voor het schapenvlees in zekere gebieden van Wales.
  • Avril Pencée

    6 jaar geleden
    pff niks aan er zijn er al honderden die hen dit voorgedaan hebben.
  • J. VAN SCHUERBEECK

    6 jaar geleden
    Wat hebben die gekken daar verloren ?
  • mark didden

    6 jaar geleden
    Is niks gevaarlijk aan meer. Zolang je niet te lang in het gebied blijft. Ik heb gelezen op hun webstek dat ze 1.5 u binnen het gebied geweest zijn. Dat komt overeen met 2 dagen liggen bakken onder de spaanse zon. Geef jullie mening als je er meer over weet.