© rdr

Mieve kermis

Zondag vieren alle Meeuwen-Gruitrodenaren "Mieve kermis". De feestelijke opening van de kermis is zondagmiddag na de hoogmis. Dan kan je in alle cafés terecht voor een pintje. Op en rond het kerkplein staan er een tachtigtal kermisattracties opgesteld.

RDR

Met het aangekondigde nazomerweer wordt het de komende week opnieuw over de koppen lopen in Meeuwen-centrum. Maandag presenteren cafés heikies met grijs brood en mosterd. Na school opent de kermis en op dinsdag is er een familiedag en de traditionele kermisdag voor personen met een beperking. Meer dan 1.500 jongeren uit een voorziening voor personen met een beperking genieten dan gratis van ouderwets kermisplezier. 's Avonds brengt een delegatie van KRC Genk-spelers een bezoek aan Meeuwen kermis.

Mieve kermis is een groot feest voor alle cafés. Dit weekend en op de andere weekdagen spelen er overal bandjes, die zorgen voor aparte ambiance. Donderdagavond sluit de kermis en is het sluitingsbal in alle cafés en in een grote feesttent aan The Mood.

Tijdens de kermisdagen is de doorgang in de Hoogstraat en Dorpsstraat afgesloten voor het doorgaand verkeer. Het doorgaand verkeer moet via de omleidingsweg naar Genk of Noord Limburg rijden. De zone rond de Sint Martinuskerk en het gemeentehuis, vanaf kruispunt Dorp- en Torenstraat tot aan het kruispunt Hoog- en Kiestraat, is dan enkel bereikbaar voor voetgangers en fietsers.

Het uitgebreide programma, de gewijzigde verkeerssituatie en het programma van de horeca kan u nu al op de gemeentelijke website raadplegen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer