thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

McDonald’s houdt mascotte Ronald McDonald binnen door killerclowns

Ronald McDonald, de mascotte van fastfoodketen McDonald’s, zal in Amerika een tijdje uit de publiciteit van de hamburgerfilialen verdwijnen. Die beslissing neemt McDonald’s na de onrust in de VS over de zogenaamde ‘killerclowns’.

lbo

Amerika is al een tijdje in de ban van ‘killerclowns’: griezelige clowns die in de straten opduiken met wapens in de hand. Het begon op 21 augustus. Toen zag een jongen in South Carolina een enge clown in de bossen. Zijn broer bevestigde het verhaal. Ook de dagen nadien kwamen er meldingen van griezelige clowns in de VS; eerst enkel in South Carolina, maar nadien ook in andere staten van de VS. En ook in Nederland duiken er nu ‘killerclowns’ op.

De angstpsychose gaat intussen zo ver dat McDonald’s Corporation bedrijfsclown Ronald McDonald, de bekende clown in geel rood pak met een rode pruik, tijdelijk binnen houdt. Ronald McDonald wordt normaal onder andere ingezet voor bezoeken aan zieke kinderen en is ook het gezicht van het Ronald McDonald Kinderfonds.

Horrorversie

Onlangs nog dook er in Ewood in het Britse Lancashire een horrorversie van Ronald McDonald, met een pak dat onder het bloed zat, op in een restaurant. van McDonalds.

Het is nog onduidelijk of de mascotte ook in ons land even verdwijnt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer