© RL

10 tips om eropuit te trekken deze week

Speuren naar paddenstoelen, zeilboten spotten of de Dag van de Jeugdbeweging. Wij geven u tien tips om eropuit te trekken (met je gezin).

Ilse Dewever

1. ZO 14/10: Paddenstoelenwandelingenwww.natuurpunt.beNu het volop herfst is, steken de paddenstoelen weer de kop op. Her en der gaat men, onder begeleiding van een gids, speuren naar paddenstoelen, zoals zondag in het Babbelkroonbos in Lint. Afspraak aan de begraafplaats van Lint om 13.30u. Ook in de Hondsbossen in Sint-Katelijne-Waver vertrekt er zondag een paddenstoelenwandeling (afspraak: 14u aan de kerk), net als in Fort 3 in Mortsel (afspraak 14u).

2. ZO 14/10: Pompoenschietenwww.visitkasterlee.beSinds 2011 vindt naar jaarlijkse traditie in oktober een wel heel ongewoon kampioenschap plaats in pompoendorp Kasterlee: het Belgisch kampioenschap pompoenschieten. Met zelf in elkaar gebokste reuzenkatapulten dagen de deelnemende ploegen elkaar uit om een pompoen zo ver mogelijk weg te slingeren. De pompoenen zelf wegen 5 tot 10 kilo. Voor kinderen staat er heel wat randanimatie op het programma.

3. ZA 13/10 - ZO 14/10: 40 jaar natuurwerkingwww.hobokensepolder.beIn de Hobokense Polder wordt er al veertig jaar aan natuurwerking gedaan. Daarom wacht er een feestweekend met op zaterdag een gegidste wandeling door de Tarzanboskes en de Hollebeekvallei. Op zondag kan je met het hele gezin op wandel door de Polder. Doorheen het gebied is er dan animatie met doe-opdrachten voor kinderen. Op de feestweide aan de Schroeilaan treedt zondagmiddag ook Warre Borgmans aan met een muzikant.

4. ZA 13/10: Wereldwinkeldagwww.oxfamwereldwinkels.beAls orgelpunt van de Week van de Fair Trade staat zaterdag de Wereldwinkel in de kijker. Het hele jaar door worden er eerlijke producten verkocht aan een democratische prijs. Wie zaterdag naar de Wereldwinkel komt met een lege glazen pot, krijgt die gevuld met choco terug.

5. ZA 13/10: One World Runwww.deschorre.beIn De Schorre in Boom vindt zaterdagmiddag om 14u de tweede editie plaats van de One World Run. Dit loopevenement voor kinderen en jongeren draagt duurzaamheid en ecologie hoog in het vaandel. Naast een kinderloop van 400m en een jeugdloop van 1 km, zijn er ook joggings van 3, 6 en 12 km.

6. ZA 13/10: Kunstboeken in de Academiewww.aaartbookfair.beDe Antwerp Academy Art Book Fair (10-18u) is toe aan haar vijfde editie. Deze kunstboekenbeurs is ondertussen uitgegroeid tot de grootste van haar soort in de Benelux. Meer dan 120 standhouders uit binnen- en buitenland tonen het beste op het vlak van kunstboeken en kunstenaarspublicaties uit de 20ste en de 21ste eeuw. Stands staan verspreid over de gangen en zalen van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in de Mutsaardstraat.

7. ZA 13/10: Zeilboten komen thuiswww.antwerprace.beVanuit Breskens en Terneuzen zetten er zaterdagochtend zo’n honderdvijftig zeiljachten koers naar Antwerpen. Ooit begonnen als een feestelijke terugtocht van Antwerpse jachten naar hun winterbergplaats aan de Schelde, is Antwerp Race nu een regatta met diverse categorieën. De eerste zeilers worden zaterdagmiddag vanaf 15.30u voor de rede verwacht.

8. ZA 13/10 - ZO 14/10: Reisbeurswww.waagnatie.euVan grote touroperators tot kleinschalige reisbureaus: dit weekend kan je in de Waagnatie op zoek gaan naar je volgende reisbestemming. De beurs Verre Reizen zet vooral exotische plekken in de verf. Naast informatiestands geven reisspecialisten ook toelichting aan de hand van video en film. Om de sfeer erin te houden is er livemuziek.

9. VR 19/10: Nacht van het Kempens Erfgoedwww.erfgoedcelkerf.beEén keer per jaar, wanneer de dagen korter worden, krijg je in de Kempen de kans om ’s nachts Kempens toperfgoed te gaan spotten. Dat kan vrijdag tijdens de Nacht van het Kempens Erfgoed. Op meer dan veertig plaatsen in 23 Kempense gemeentes kun je deelnemen aan activiteiten waar volksverhalen, de Kempense liederenschat, museumcollecties, historische filmpjes, kunstschatten, archeologische vondsten, geklasseerde monumenten en tradities centraal staan.

10. VR 19/10: Jeugdbeweging bovenwww.dagvandejeugdbeweging.beMeer dan 250.000 jongeren gaan elke week naar hun jeugdbeweging. Tijdens de Dag van de Jeugdbeweging mogen de leden hun uniform ook eenmaal uit de kast halen om erin naar school te gaan, of een van de vele activiteiten van de Dag van de Jeugdbeweging bij te wonen. Op het Antwerpse Astridplein wordt vrijdag tussen 7 en 9u een groot ontbijt georganiseerd. ’s Avonds kunnen de vele leden hun energie kwijt op de Nacht van de Jeugdbeweging in de Waagnatie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER