© GOYVAERTS/GMAX Agency

Lierse Kempenzonen boekt eerste thuiszege

Lierse Kempenzonen heeft zijn eerste overwinning op het eigen Lisp eindelijk beet. De Pallieters hadden genoeg aan een treffer van Youssef Boulaouali om een krappe 1-0 zege te boeken tegen Dessel Sport. Het eerste succes in eigen huis zorgt voor opluchting in Lier.

kugu

Één week na zijn optater bij SK Heist voerde René Trost bij Lierse Kempenzonen twee wijzigingen door in zijn basiself. Janssen en Nelissen heroverden hun plaats ten koste van Schops en Van der Veken. Thomas Wils schoof opnieuw een rij achteruit naar het hart van de defensie.

Winnen. Niet meer, niet minder. Dat was zaterdagavond de opdracht voor de Pallieters bij hun vierde competitiematch op het eigen Lisp. De vorige drie afspraken hadden telkens een punt opgeleverd, maar daar kon geen Lierenaar na de wanprestatie in Heist nog vrede mee nemen. De thuisploeg liet in de aanvangsfase zijn goede bedoelingen nog blijken. Vermeiren kopte over op voorzet van Kuijlaars en zag nadien zijn afschamper naast de paal dwarrelen. Bescheiden prikjes weliswaar, die bovendien geen vervolg kenden. Het was integendeel Dessel dat zijn neus gaandeweg aan het venster stak. Een plaatsbal van Janssens zoefde naast de kruising en Van Simpsen schoof na mistasten van Bastiaens alsnog binnen het bereik van Geens. Geen goals dus na een erg matige eerste helft. De perfecte weergave.

Werk aan de winkel zo leek het voor Lierse Kempenzonen na de pauze, maar heel snel in die tweede helft hadden de Pallieters hun zo begeerde voorsprong beet. Niet toevallig na de eerste vloeiende actie van de avond, Vermeiren trok voor, de pas ingevallen Meeus liet het leer handig passeren en de vrijstaande Boulaouali had maar binnen te leggen aan de tweede paal. Een goal die rust en opluchting bracht. Lierse Kempenzonen begon beter te voetballen en kreeg ook zijn kansen. Een treffer van Meeus werd afgekeurd wegens buitenspel, schoten van Vermeiren en Buyens in allerijl afgeblokt. Even dreigde het toch opnieuw mis te lopen voor Lierse, toen Smet de paal trof. Maar het betere werk bleef alsnog van de thuisploeg komen. Vermeiren liet een tweede treffer met het hoofd liggen, maar de Pallieters haalden zonder kleerscheuren het einde.

LIERSE KEMPENZONEN: Geens, D’Onofrio, Bastiaens, Wils, Nelissen, Janssen (71’ Sols), Buyens, Boulaouali (83’ Molenberghs), Da Silva, Kuijlaars (46’ Meeus), Vermeiren.

DESSEL: Kustermans, Smet, Remen, Haegen, Lenaerts, Tilburgs, Baeten, Janssens, Breugelmans (71’ Jutten), Peffer (63’ Gerits), Van Simpsen (56’ Soladio).

DOELPUNT: 49’ Boulaouali 1-0.

GELE KAARTEN: 56’ Da Silva, 78’ D’Onofrio, 90’ Wils, 90’ Gerits.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Vanboven.

TOESCHOUWERS: 3.600.

MEER OVER Lagere reeksen

Meer sportnieuws