© EPA-EFE

thumbnail: null

Duitser Patrick Lange wint voor tweede jaar op rij Ironman, Bart Aernouts wordt tweede

In de Ironman van Hawaï is Antwerpenaar Bart Arnouts zaterdagnacht op de tweede plaats geëindigd, met een tijd onder de magische acht uur (7u56:41). Winnaar was de Duitser Patrick Lange (7u52:39), goed voor een nieuw record. Lange, die ook vorig jaar al de Ironman van Hawaï won, vroeg zijn vriendin na de wedstrijd ten huwelijk. De Schot David McNamee eindigde derde (8u01:09).

De Ironman staat voor 3,8 kilometer zwemmen, 180 km fietsen en nog een marathon van 42,195 km. Lange legde die afstand af in 7 uur, 52 minuten en 39 seconden, een verbetering van het vorige record met ruim 9 minuten. Hij is de eerste triatleet die op het Amerikaanse eiland onder de acht uur finishte.

Ook onze landgenoot Bart Aernouts kende een topwedstrijd en eindigde op 7 uur, 56 minuten en 41 seconden. Voor de Belg is dit het beste resultaat in zijn carrière in een finale van de Ironman, na een achtste plaats in 2013 en een negende in 2014.

Onze andere landgenoot Frederik Van Lierde, die in 2013 de Ironman van Hawaï won, kreeg een straftijd van vijf minuten voor drafting en slaagde er niet meer in zijn verwachtingen in te lossen.