Twee agenten gewond bij schietpartij

(Archiefbeeld) © BELGA

Bij een schietpartij zijn twee agenten van de politiezone Vesdre vannacht gewondgeraakt. Volgens Vers L’Avenir deed het incident zich voor toen de agenten een bestelwagen wilden tegenhouden op de afrit van de E42, in Spa.

Wle

De schietpartij vond plaats op de E42 ter hoogte van Tiège, nabij Spa. Dat gebeurde na een achtervolging die begon in Dison. De politie wilde een verdacht voertuig controleren, maar de wagen ging er vandoor richting Spa. Daarbij werd een eerste keer op de politie gevuurd. De verdachten verlieten de snelweg bij Tiège. Daar was echter een politiecontrole opgesteld. De verdachte wagen maakte rechtsomkeer en stuitte op de agenten van de lokale politiezone Vesdre.

'De daders zijn uitgestapt en schoten met een zwaar wapen op de politie. Daarna vluchtten ze te voet weg. Twee agenten raakten gewond. Eén aan het been, de andere in de zij. Ze werden overgebracht naar het ziekenhuis. Voorlopig kunnen ze nog niet worden verhoord, maar ze zijn niet in levensgevaar', aldus de procureur.

De minister wenste de agenten op Twitter een spoedig herstel. 'Mijn steun aan henzelf, hun familie en hun collega’s.' Premier Charles Michel zegt dat we 'onverzettelijk' moeten zijn tegenover geweld op de ordediensten. 'Al mijn steun aan de twee gewonde agenten en hun collega's van de politiezone Vesdre', tweette de premier.De schietpartij roept herinneringen op aan een in incident in Spa eerder dit jaar. Daar werd bij een politiecontrole een agent doodgeschoten door Nederlanders die de toegang tot een café werd geweigerd.