© Photo News

Vechtpartij in Herstappe loopt uit de hand: oud-burgemeester belandt in gracht

De zenuwen in de kleinste gemeente zijn erg hoog gespannen. Zaterdag was er een handgemeen tussen oud-burgemeester Serge Louwet en de man van OCMW-voorzitter Mariëlla Creten. Aanleiding was de jaarlijkse dorpspoets.

DiRo, Jom

Uittredend burgemeester Claudy Prosmans had de jaarlijkse opkuis van het dorp ‘toevallig’ gepland op de dag vóór de gemeenteraadsverkiezingen. Alle kandidaten van de lijst Gemeentebelangen staken de handen ‘uit de mouwen. In de Dorpsstraat is het uit de hand gelopen. Toen de ‘gelegenheidpoetsers’ aan de villa van Mariella Creten kwamen, is haar man Jean-Paul Pirson vanuit het raam commentaar begin te geven. Gewezen burgemeester Serge Louwet zorgde voor het weerwoord. De scheldpartij is geëscaleerd. Pirson is naar buiten gestormd en er is een ware vechtpartij ontstaan tussen hem en Louwet. De twee zijn in de gracht gerold en de kandidaten Youri Jorissen en Marlutje Jackers hebben de vechthanen proberen te scheiden. Er is een klacht ingediend bij de politie.

“Ik heb het zelf niet gezien, maar blijkbaar heeft de verkiezingskoorts bepaalde mensen hard getroffen. Een spijtig voorval”, zegt burgemeester Claudy Prosmans. Leon Lowet, lijsttrekker van Gemeentebelangen: “Ik was er niet bij en ga me daar ver van distantiëren. In de politiek moet je kunnen verliezen en voor bepaalde mensen is dat moeilijk te verkroppen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer