© Photo News

Enkelblessure of niet: Van der Poel start gewoon in Gieten

Mathieu Van der Poel zal dan toch van start gaan in de eerste Superprestigemanche in het Nederlandse Gieten. De Europees kampioen veldrijden hield een verrekking aan de ligamenten van de enkel over aan een valpartij in Lokeren, maar na een test op het parcours valt de pijn mee en zal de Nederlander alsnog aan de startlijn verschijnen. Nochtans kreeg hij gisterenavond in het ziekenhuis het advies dat hij twee weken niet zou kunnen koersen.

jefi, bow

Van der Poel verzwikte gisteren in de openingsronde van de Brico Cross in Lokeren zijn enkel nadat hij in een gracht in een fout terechtkwam. De enkel zwol meteen fel op en er werd even gevreesd voor een enkelbreuk, maar in het ziekenhuis bleek dat de Nederlander een verrekking aan de ligamenten had opgelopen. De Europees kampioen wilde proberen om nog van start te gaan in Gieten en reisde gisterenavond met een fel opgezwollen enkel ook al af naar het noorden van Nederland.

Toen klonk dat Van der Poel na een nachtje rust zou beslissen of hij start in de eerste Superprestigemanche van het seizoen. Vanochtend maakte hij eerst een korte fietstocht op de weg en na de juniorencross in Gieten testte hij ook op het parcours of de pijn op de enkel dragelijk was. En die was positief. Na enkele rondjes besliste de 23-jarige Nederlander dat hij van start gaat. Het blijft de vraag in hoeverre de enkel standhoudt. En of Van der Poel straks zal kunnen meestrijden voor de overwinning.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Veldrijden