© Caltwalkpictures

TREND. De perfecte rode lippen, maar dan anders

Als er dit najaar één ding niet mag ontbreken aan je make-uplook, dan zijn het perfecte rode lippen. Glanzende lippenstift is passé, mat en doordachte imperfectie helemaal in.

vwh

Van fel- tot wijnrood of een tint die naar het oranje neigt: opvallende lippen - hallo vamp! - zijn een grote trend op de catwalk. Toch ziet deze klassieker er vandaag een beetje anders uit, dat tonen Prada, Roskanda en Erdem.

Bij deze modehuizen is tijd van gloss en extra glanzende lippenstiften voorlopig voorbij. Zij stuurden hun modellen de catwalk op met heel matte lippen, alsof die er al een hele avond op zat. Hoewel de trend op het eerste zicht nonchalant oogt, is de mond steeds keurig afgelijnd.

Tips van de Amerikaanse Hannah Hatcher, visagiste voor make-upmerk jane iredale.

1. Voorzie een goede basis voor je lippenstift: lijn je lippen af met een lippotlood en kleur in.2. Uitschuivers vermijden? Laat je pink rusten op je kin, dan werk je stabieler.3. Check of je lippen netjes zijn afgelijnd door te lachen, maar ontbloot je tanden niet. Dan zie je de contouren van je lippen het best.4. Breng nu rode lippenstift aan. De kleur van het rood wordt lichtjes beïnvloed door de tint van het potlood.5. Proper en efficiënt: wrijf met een fijn borsteltje over de lippenstift en breng zo aan.6. Maak nu mat door een tissue tussen je lippen te klemmen.7. Retoucheer imperfecties met wat concealer. Gebruik hiervoor een borsteltje of je vingers, die warmen het product op waardoor je nog preciezer werkt.

Do & dont’s

Soms wordt afgeraden om ogen én lippen te beklemtonen, maar tegenwoordig hoef je geen rekening meer te houden met deze regel. Tegenwoordig mogen ze allebei in de kijker staan. Onder meer bij modehuis Bottega Veneta gaan ze deze herfst de gothic toer op. Wil je deze zware look niet alleen uitproberen op een feestje, maar ook op je werk? Ga dan voor iets zachte, maar wel donkere oogschaduw.

Meer info over de producten die Hannah Hatcher gebruikt vind je op www.janeiredale.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer