© pol de wilde - corelio

Karl Vannieuwkerke haalt uit naar UCI: “misdaad tegen de menselijkheid”

Deze week vindt het WK wielrennen plaats in de verzengende hitte van Qatar. Karl Vannieuwkerke ziet het met lede ogen aan, zo vertelde hij in Hautekiet op Radio 1. “Topsport in het Midden-Oosten, puur voor de centen”, aldus Vannieuwkerke.

neac

Gisteren stuurde de presentator een tweet de wereld in waarin hij zijn ongenoegen kort uitte.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Deze ochtend belde Jan Hautekiet hem op om in één minuut zijn frustraties uit te leggen. “Volgens het Qatarese weerbericht is het er momenteel 38 graden. Mensen ter plekke bevestigen dat de thermometer 45 graden aangeeft. Wie haalt het in zijn hoofd om mensen daarin te laten strijden voor wereldtitels?”, steekt Vannieuwkerke van wal.

“Bij de juniores en de vrouwen eisten de extreme weersomstandigheden al slachtoffers”, vertelt de West-Vlaming. Onder meer Hammenaar Jasper Philipsen werd tijdens de tijdrit voor junioren geveld door de hitte. Ook de Nederlandse Anouska Koster kreeg af te rekenen met de hitte, waardoor ze op een borduur reed en ten val kwam.

“Toen de Internationale Wielerunie (UCI) in 2012 het WK aan Qatar toekende, wist ze perfect dat het er 50 graden kon zijn. Een misdrijf met voorbedachten rade”, gaat Vannieuwkerke verder. “Ik hoop dat de airco het in de kamer van de bobo’s laat afweten. Badend in het zweet wakker worden. Het is het minste wat hem mag overkomen.”

“Dan nog te zwijgen over het feit dat er in 2020 in Qatar ook een WK voetbal komt. Topsport in het Midden-Ooosten in volle zomer is een misdaad tegen de menselijkheid. Puur voor de centen. Een echte schande!”, aldus de sportjournalist.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer