© BELGA

CD&V wint nipt in Leopoldsburg, N-VA grote verliezer

De CD&V van Wouter Beke blijft de sterkste fractie in Leopoldsburg. De partij behaalt 9 zetels, dat is er eentje meer dan 6 jaar geleden. Ook coalitiepartner sp.a doet het goed en gaat van 7 naar 8 zetels. Grote verliezer is N-VA, de partij moet twee zetels inleveren en telt nu nog 4 verkozenen in de gemeenteraad. Pro Leopoldsburg en Vlaams Belang blijven beide status quo met 2 zetels. Naar alle waarschijnlijkheid wordt de coalitie CD&V-sp.a verdergezet en blijft de sjerp in handen van Wouter Beke.

gre

“Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat we goed hebben samengewerkt. We hebben de voorbije zes jaar heel sterk gewerkt om Leopoldsburg vooruit te helpen. Ik denk dat vriend en vijand dat ook erkennen”, reageerde Wouter Beke in de TVL-studio.

Sp.a-lijsttrekker Erwin Van Pée wist 2.350 voorkeursstemmen binnen te halen, terwijl Beke op 2.061 strandt. Hoewel CD&V het initiatiefrecht heeft, is het dus nog niet duidelijk wie de burgemeesterssjerp krijgt. “Ik leid uit deze cijfers af dat het beleid dat we de voorbij zes jaar gevoerd hebben als coalitie beloond wordt, want de coalitie in zijn geheel gaat erop vooruit”, aldus Beke.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer