Jan Segers
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Segers © HLN

Onze politieke commentator overschouwt de verkiezingen: "U had weer groot gelijk: dit was een groene, blauwe, gele, zwarte en oranje zondag. Maar bovenal een bloedrode zondag"

Dit was een Groene Zondag en een Zwarte Zondag, absoluut. Een Blauwe Zondag, zeker ook. Een Gele Zondag en een Oranje Zondag, her en der. En een Bloedrode Zondag, bijna overal.

26 reacties

  • Jan Verbruggen

    6 jaar geleden
    Groen heeft zijn winst te danken aan de nieuwe generatie 'belgen'. Door resoluut te kiezen voor: hoofddoeken, praktijktests tegen rascime, enz. hebben deze massaal op groen gestemd. Kijk maar naar Schaarbeek en omliggende. Dit zal de vlgnde. verkiezingen alleen maar erger worden. Of dacht men nu echt dat de meerderheid van de mensen wakker ligt van het groene gedachtengoed? Arm Vlaanderen.
  • Mohamed Ketama

    6 jaar geleden
    De Wever is duidelijk en consequent. Het is een manager. Hij heeft spijtig genoeg nog wat trekjes van een politieker maar die wegen niet op tegen zijn intelligentie en inzicht. Tot spijt van wie het benijdt zit hij weer waar hij thuishoort. Als we nu nog de senaat kunnen afschaffen, al die burgemeesters in de rand van Brussel en Antwerpen heeft dit land misschien nog een toekomst. Er is nog veel werk aan de winkel.
  • kai van nieuwenhove

    6 jaar geleden
    Wat een artikel. Gelet op de context en uitdagers is Dit een knaloranje overwinning. Geef dat ook gewoon toe zeg
  • Wim Hellemans

    6 jaar geleden
    winst van groen is voor groot deel gevolg van de "resultaten" vd de studie klimaatopwarming net voor verkiezing (& verlies spa door schandalen), effe op die wolk verdersurfen net als de tijd met "verkest" maar nadien komt terug de realiteit en gaan ze terug waar ze thuishoren , net boven de kiesdrempel.
  • François Nuyts

    6 jaar geleden
    Het is altijd zo dat partijen die beleid voeren verlies lijden omdat het gemakkelijker is om als oppositie alles af te breken (ook al is het goed) dan zelf te besturen . En als men dan de cijfers bekijkt valt dat allemaal nog wel best mee voor nv-a denk ik .