Huidig burgemeester Johan Vande Lanotte.
Volledig scherm
PREMIUM
Huidig burgemeester Johan Vande Lanotte. © BELGA

Onze reporter in het spoor van Vande Lanotte en Tommelein: "Een forse klap. Het einde van een tijdperk. Maar we blijven wél de grootste"

"Ik heb gewonnen. Ik word burgemeester." Bart Tommelein was duidelijk euforisch. Maar wil de Oostendse politiek dat ook? Want Johan Vande Lanotte, tot dusver nog steeds de Keizer van Oostende, geeft zijn sjerp niet op. "We hebben een forse klap gekregen, maar wij blijven de grootste partij. Er moet gepraat worden, ja. Maar wij gaan niet in onze kaarten laten kijken."

12 reacties

  • Philippe Deckers

    6 jaar geleden
    Vandelanotte blijft burgemeester want hij is nog altijd de grootste. Sorry Tommelein.
  • Paul Boutsen

    6 jaar geleden
    Oostende zal de riool van de kust blijven; met SPA aan het roer, en zeker met de keizer, zal er niets veranderen. Tommelein zal zijn kiezers in de steek laten en terug Vlaams of zelfs federaal gaan, net zoals de keizer dat deed 20 jaar geleden, toen hij de RMT ging redden. Jammer voor de Oostendenaars.
  • dany tavernier

    6 jaar geleden
    Het is duidelijk dat het voor Vandelanotte enkel om zijn macht en zijn postje gaat. Als je erin slaagt om je partij qua stemmen te halveren, dan heb je gefaald, zo simpel is het. Een eerlijk man trekt dan zijn conclusies. Maar Vandelanotte en eerlijk.....dat is moeilijk natuurlijk.
  • André Van Laethem

    6 jaar geleden
    Tommelijn. Gelijk dat je met spa niet in zee gaat. Maar voor jou hebben we ook niet gestemd om met nva te vrijen.
  • jos Depros

    6 jaar geleden
    Hopelijk stapt de neanderthaler op