Direct naar artikelinhoud
Verkiezingen Gent

Coddens en Decruynaere: "Mathias morgen aan zet? In zijn hoofd mag dat zo zijn"

Rudy Coddens en Elke Decruynaere.Beeld rv

Nadat een hele avond in de coulissen te blijven, gaven kartellijsttrekker Rudy Coddens (sp.a) en Groen-kopvrouw Elke Decruynaere tegen middernacht toch nog thuis. "Samen uit, samen thuis", blijft voorlopig het devies.

en

Lijsttrekker Rudy Coddens begon met felicitaties voor Open Vld, stak zijn ontgoocheling niet weg, maar benadrukte al snel het behaalde cijfer. "Een derde van de kiezers is nog steeds meer dan een kwart", voelt hij zich nog steeds de kandidaat bij uitstek om de sjerp van burgemeester te claimen. "Dat Mathias zegt dat hij morgen aan zet is? In zijn hoofd mag dat zo zijn."

Ook de geruchten dat het kartel ontploft, drukte hij meteen de kop in. "Daar ben ik niet bang voor. Samen uit, samen thuis." Ook Elke Decruynaere (Groen) herhaalde die boodschap duidelijk, hoewel haar partij duidelijk de macht overneemt binnen het kartel – momenteel 13 zetels voor Groen, 7 voor sp.a. "De groene kiezers houden het kartel recht, onze deelname aan het bestuur wordt duidelijk gesmaakt", verwees ze naar de persoonlijke score van mobiliteitsschepen Filip Watteeuw. 

De Gentse groenen blijven met een dubbel gevoel achter: zelf gaat de partij erop vooruit, maar het kartel krijgt wel klappen. Toch gaan ze dus door met hun gehavende partner. 

Coddens beseft dat er moeilijke coalitiegesprekken aankomen met Open Vld. "Dat zou zeker mogelijk kunnen zijn, maar laat ons nu eerst de definitieve uitslag afwachten."