maandag 15 oktober 2018 - Nieuws
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Steven Mathei. Dick Demey

Peer

Steven Mathei verstevigt positie

Absolute meerderheid:

CD&V (Houdt deur op een kier voor eventuele samenwerking)


Schepencollege:

Steven Mathei wordt burgemeester. Schepenambten worden nog verdeeld.


De winnaar:

Alleen de CD&V. De partij wint vijf gemeenteraadsleden.


De verliezer:

Al de andere partijen. N-VA, Speer (sp.a), Appel en Peer Plus moeten allemaal een zitje inleveren.

“Ver boven verwachting”, is volgens burgemeester Steven Mathei de verkiezingsuitslag in Peer. Het CD&V-kopstuk had de jongste weken al wel opgemerkt dat de sfeer juist zat. “Maar een stijging van elf naar zestien verkozenen is ver boven onze verwachtingen. Dat hadden we nooit durven hopen.” Volgens hem is de winst het bewijs dat de Perenaren helemaal mee zijn met het positieve verhaal dat CD&V probeert te brengen. “De voorbije jaren is er ooit met scherp op ons geschoten. Maar wij zijn vast blijven houden aan ons eigen verhaal. Wij willen mensen samenbrengen. En dat heeft geloond.”

Mathei en zijn ploeg gaan deze klinkende overwinning de komende dagen laten bezinken. “En dan kijken we hoe we de komende jaren verder gaan. De CD&V heeft hier een ruime meerderheid en moet dus geen coalitie sluiten. Maar voor alle duidelijkheid: het is onze bedoeling om goed samen te werken met de andere partijen. Hoe en in welke vorm, gaan we moeten bekijken.”

Speer (afgelopen legislatuur coalitiepartner van CD&V) verliest een zetel. “Onze partij heeft keihard gewerkt. Maar door de tegenslagen van de afgelopen jaren binnen de partij (het onverwachte overlijden van Ruid Vanhees, nvdr.) was een minder resultaat te verwachten. Maar we kunnen daarmee leven”, zegt Ellen Reumers. Ria Plasschaert van Appel (de partij gaat van vijf naar vier zitjes) liet weten pas te reageren als ze met de partijleden heeft samengezeten. (mm/gvb)

Bekijk hier alle uitslagen van de verkiezingen in uw gemeente

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws