De stad Brussel krijgt een nieuwe meerderheid, van PS, Ecolo-Groen en Change.brussels (burgerlijst van het vroegere sp.a). Archieffoto.
Volledig scherm
De stad Brussel krijgt een nieuwe meerderheid, van PS, Ecolo-Groen en Change.brussels (burgerlijst van het vroegere sp.a). Archieffoto. © BELGA

Stad Brussel krijgt nieuwe meerderheid van PS, Ecolo-Groen en change.brussels, MR vliegt uit stadsbestuur

De stad Brussel krijgt een nieuwe meerderheid. PS, Ecolo-Groen en Change.Brussels (burgerlijst van het vroegere sp.a) bundelen de krachten. Samen hebben ze 27 van de 49 zetels. De PS van uittredend burgemeester Philippe Close blijft dicht bij zijn score van 2012, ondanks de schandalen rond onder meer Samusocial. De partij verloor slechts één zetel (17). Ecolo-Groen wint twee zetels (9).

13 reacties

  • Anthony van der Borght

    6 jaar geleden
    Dat er aan wonen iets moet gedaan worden dat is het fijt .. die dat met het minimumloon leven en een andere woonst moeten zoeken die gaan nooit iets vinden !! Omdat de huur te duur zijn !! En onbetaalbaar!!!!
  • Charlotte De greef

    6 jaar geleden
    Brussel zal een gang gaan met zo'n bestuur. Het is er al zo'n hellhole, wat het nu gaat worden... Alleen maar slechter.
  • Frank Louman

    6 jaar geleden
    Brussel gaat zijn naam van hellhole eer aan doen met nog eens zes jaar onder de corrupte PS.
  • Marc Van den Daele

    6 jaar geleden
    Een hoofdstad van een land, met een meerderheid aan Nederlandstaligen gaat men 1 talig frans besturen. Proficiat aan de progresieve bruggenbouwers. De enige "minderheid" waar je geen rekening mee hoeft te houden zijn de vlamingen, zolang ze maar voldoende geld in Brussel stoppen natuurlijk.
  • José Lippens

    6 jaar geleden
    Brusselse en Waalse bevolking omarmen de criminelen en geven daarn de Vlaming de schuld.