Tommelein: "Geen coalitie met sp.a en Groen" - Vande Lanotte: "Geen anti-coalitie tegen ons"

Bart Tommelein (Open Vld) zal in Oostende niet in een coalitie stappen met sp.a, zegt hij aan VTM NIEUWS. "Ik denk dat we een verkiezingsproject moeten maken en roep iedereen op om een positief verhaal voor Oostende te schrijven." Vande Lanotte wil dan weer niet weten van een anti-coalitie tegen sp.a. "Mijn positie staat niet ter discussie."

46 reacties

  • Hubert Vanmechelen

    6 jaar geleden
    - Ons kiesstelsel is dringend aan herziening toe. Het kan niet dat de persoon met het meeste voorkeurstemmen moet afzien van de burgemeestertitel en het kan ook niet dat de partij met de meeste stemmen het bestuur ontzegt wordt. Dit tart de logica ! De democratie in België is nog slechts een koehandel. Triest !
  • Francois Sals

    6 jaar geleden
    4 partijen is niet goed ,om niet te zeggen >>>slecht ...iedereen moet toegeven en toegeven en het programma van de partijen is om zeep.
  • Pascal Rampelberg

    6 jaar geleden
    Meneer tommelein u eis ,is erover... Ik ben geen SPA fan...maar ze zijn/hebben ingeboet daar ben ik met eens...maar ze blijven de grootste...en dat sta zwart op wit...voorkeurstemmen zijn geen groot verschil...water bij de wijn en respect tonen...Meneer tommelijn...
  • dany tavernier

    6 jaar geleden
    Het is duidelijk dat het Vandelanotte enkel maar te doen is om zijn postje en de daaraan verbonden macht. Iemand die er, samen met zijn toenmalige schoothondje Jean Vandecasteele in geslaagd is om de helft van de SPA-kiezers te verliezen heeft simpelweg gefaald. Een eerlijk persoon zou zijn conclusies trekken en wegwezen. Maar Vandelanotte zijn en dan ook nog eerlijk ?
  • Jurgen Vermaut

    6 jaar geleden
    Meneer Vande Lanotte, U hebt zwaar verloren. Zelf met een veruimde stadslijst zak je van 32 naar 22% in Oostende. Wees respectvol voor de kiezer, ook die kiezer die op uw lijst gestemd heeft en doe net zoals uw collega in Brugge respectvol afstand van uw postje als Burgemeester. Tijd voor andere krachten om het te doen, ook binnen uw eigen lijst. Nu kom je echter enkel over als een machtshongerige maniak die enkel zal weggaan in een kist.