Forza Ninove van Guy D'Haeseleer behaalde gisteren 40% van de stemmen. Een resultaat dat niet te negeren valt, volgens Bart De Wever.
Volledig scherm
Forza Ninove van Guy D'Haeseleer behaalde gisteren 40% van de stemmen. Een resultaat dat niet te negeren valt, volgens Bart De Wever. © Bas Bogaerts

De Wever wil coalitievoorstel Forza Ninove intern bekijken: "Wij besturen niet met extremisten, maar situatie in Ninove is bijzonder"

N-VA-voorzitter Bart De Wever wil de situatie in Ninove, waar Vlaams Belang-kopstuk Guy D'haeseleer met Forza Ninove een coalitie wil vormen met de lokale Vlaams-nationalisten, "intern bekijken". Dat zei hij in De Ochtend op Radio 1. "Ik zeg zeker geen ja, maar als iemand 40 procent van de stemmen haalt, dan is dat wel een heel sterk democratisch mandaat."

333 reacties

  • Thiery Vansweevelt

    6 jaar geleden
    @Jan Mulders Ze zijn vertegenwoordigd met zetels in de gemeenteraad. Wat is er dan ondemocratisch?
  • Thiery Vansweevelt

    6 jaar geleden
    @Carla Vanholder Dat is dan vooral jouw perceptie, waarmee ik niet gezegd hebt dat er geen problemen zijn. Of het draconische beleidsvoorstel van Guy daarop het antwoord is, durf ik ten stelligste te betwijfelen... We zullen zien. Ik leid uit je antwoord af dat vooral die andersgekleurdheid voor u een probleem is?
  • Daniel Wouters

    6 jaar geleden
    En voor Antwerpen volgende keer Forsa Antverpia?
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    BDW kan maar beter het cordon handhaven. Want als dat sneuvelt heeft hij niet alleen een probleem met de Walen na mei 2019. Maar dan kunnen alle andere partijen in Antwerpen ook samen besluiten om een anti N-VA coalitie te formeren. In de politiek is alles mogelijk.
  • Peter Buyck

    6 jaar geleden
    Ja Beste Guy, iedereen gebruikt de 'Hitlergroet' om te wijzen naar de overkant.... Maak dat effe de ganzen wijs.